Rendőrségi szakmai közlekedési versenyt rendeznek Salgótarjánban

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság rendezi idén a VII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt – tájékoztatta a 3100.hu-t a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A verseny elsődleges célja a rendőri állomány szakmai ismereteinek bővítése, vezetéstechnikai tudásának javítása és motiválása, egyben a lakosság közlekedésbiztonsági ismereteinek bővítése a rendőri munka bemutatásával. Az országos versenyen a 19 megyei döntőben és a fővárosban legjobb teljesítményt elérő gépkocsizó-, motoros-, és karos-forgalomirányító rendőrök vesznek részt. A verseny gyakorlati napját 2017. június 8-án, csütörtökön tartják majd Salgótarján belvárosában, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezen a napon 9 óra előtt nem sokkal a rendőrségi szolgálati gépkocsik és motorok felvonulással érkeznek meg a Fő térre. A gyakorlati verseny itt délelőtt 10 órakor kezdődik majd. A motoros és az autós versenyzők a mintegy két és fél órás program alatt mérik össze tudásukat a Rákóczi úton (a Pécskő út kereszteződésétől az Arany János út kereszteződéséig).

 

Útlezárás

A szakmai közlekedésrendészeti verseny miatt 2017. június 8-án, 6 óra és 14 óra között a járműforgalom elől teljes szélességében lezárják Salgótarjánban a Rákóczi út Pécskő út és Arany János út közötti szakaszát, továbbá a Klapka György út Förster Kálmán tér (Pavilon sori parkoló) és Kossuth Lajos út közötti szakaszát. A Március 15. úton kihelyezett “behajtani tilos” jelzés a teljes útlezárás idejére feloldásra kerül, így mindkét irányból szembejövő forgalomra lehet számítani. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az érintett időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

A verseny ideje alatt a József Attila Művelődési Központ előtti területen az érdeklődők megismerkedhetnek a BikeSafe Programmal, megnézhetik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTA-fegyverzeti bemutatóit. Az érdeklődők emellett megtekinthetik a Rendőrmúzeum vándorkiállítását, a Hagyományőrző Rendőrszázad kiállítását (melyben régi szolgálati gépjárműveket is lehet majd látni), de a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének bemutatója is színesíti a programot, illetve a József Attila Művelődési Központban véradás is kíséri majd az eseményt.

Délután a Rákóczi út és a Pécskő út kereszteződésében 13:50-től 16:10-ig a karos forgalomirányítók versenye zárja majd a VII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny programját Salgótarján belvárosában.