Rendőrkézen a kukagyújtogató fiatalok

Több szemetes kukát és hulladékgyűjtő konténert rongált meg két salgótarjáni fiatalkorú – közölte megkeresésünkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségnek tegnap tettük fel kérdéseinket, miután rongálások kísérték a szombatra virradó éjszakát a Rákóczi út környékén.

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves és egy 16 éves salgótarjáni lakos ellen – közölte megkeresésünkre Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A két fiatalkorú szombatra virradó éjszaka Salgótarján belterületén több szemetes kukát, valamint hulladékgyűjtő konténert felgyújtott, illetve megrongált. A közreadott felvételek alapján a Vásártér-környékén garázdálkodtak. A rendőrök a két fiút a bejelentést követően elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A két fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését, de a rendőrség azt is vizsgálja, hogy további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható-e a két fiatal – tette hozzá Nágel Tamás.

Bár a rendőrség válaszában azt nem erősítette meg, hogy a Rákóczi úton történtek is a két fiatal rovására írható-e, de a további vizsgálatok során – a helyszín és az időpont egyezősége miatt – erre biztosan kitérnek majd.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság