Programajánlatok: ExperiDance, Magyar Kultúra Napja, Radics Gigi koncert…

Hat programajánlat az elkövetkezendő egy hónapra.

Tudor, Vidor Bérlet

Január 14-én a Tudor, Vidor bérlettel rendelkező gyerekek a Zenthe Ferenc Színház előadását láthatják. A Nincs többé iskola című darabra szólójegyek kaphatók a Művelődési Központ pénztárában.

Autó Modell és Makett Kiállítás

4. alkalommal rendezik meg az Autó Modell és Makett kiállítást a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Bóna Kovács Károly galériájában 2016. január 11-30-a között. A kiállítás ismét kibővült a Salgó Rally történetével, melynek megnyitójára január 16-án szombaton 9 órakor kerül sor.

ExperiDance Bérlet

2016. január 18-án az ExperiDance Társulata ismént Salgótarjánba látogat. Bérletsorozatuk következő előadásában Velence rejtélyes élete az ExperiDance színpadán vár felfedezésre.

Velence titkai, melyek évszázadok óta izgatják az emberiség fantáziáját, lélegzetelállító táncelőadásban kerülnek napvilágra az ExperiDance színpadán. A karneváli maszkok mögött ellentmondásokkal és szenvedéllyel teli ösztönvilágot találunk, amely teljes pompájában mutatkozik meg Román Sándor koreográfiáján keresztül.

Stécé Kávéház – Galériaterem

Január 20-án tartja soron következő összejövetelét a Szerdatársaság – Irodalmi Kávéház. A HELYI ÉRTÉK sorozatban bemutatkozik a jubiláló Baglyasalja Barátainak Köre. Az egyesület vezetőivel, Szilasi Andrással és elnökségi tagjaival dr. Csongrády Béla szerkesztő beszélget.

Salgótarján várossá nyilvánításának 94. évfordulója, a Magyar Kultúra Napja és a József Attila Művelődési Központ 50 éves jubileuma

Január 27-én a városi ünnepi programok 16 órakor koszorúzási ünnepséggel kezdődnek a Förster Kálmán Emlékparkban és a József Attila Művelődési Központ előterében. Ezt követően 17 órától díszünnepélyt láthatnak a Művelődési Központ színháztermében, melyen sor kerül a kitüntető címek és díjak átadására. Az ünnepi műsorban közreműködnek: Liszt Ferenc Kamarakórus, Kiss Péter, Kubinyi Júlia, Oláh Gergő, Radics Gigi, Pálfalvi Tamás, valamint a Hip-hop Break Team és a Nógrád Táncegyüttes táncosai. A díszünnepély és a műsor csak meghívóval látogatható.

Radics Gigi Nagykoncert

Január 27-én este 8 órától Radics Gigi koncertjét hallhatják a József Attila Művelődési Központ színháztermében. Sztárvendég Oláh Gergő és Péter Bence a világ leggyorsabb kezű zongoristája. Jegyek már kaphatók a Művelődési Központ pénztárában.