Palócföld Gazdaságáért elismerést vehetett át a salgótarjáni Nordtechnik Kft.

 

Dolgoztak már Magyarországon szinte mindenhol és megannyi külföldi helyszínen. A speciális tevékenységi köreikből kifolyólag van bár nógrádi megrendelésük és munkájuk, de ennek nagyságrendje alacsony. Ennek ellenére a salgótarjáni cég vezetése sosem gondolkodott még rajta, hogy esetlegesen elhagyná a nógrádi megyeszékhelyet.

 

A Kreicsi család tagjai által alapított salgótarjáni székhelyű Nordtechnik Kft. a Videotechnika Állami Vállalat tradicionális tevékenységét, híradástechnikai eszközök fejlesztését, gyártását, telepítését, karbantartását vette át 1997-es alapításakor.

A társaság eddig mintegy 100 tv-átjátszó berendezést gyártott vagy helyezett üzembe Magyarországon, számos országos tenderen nyertesként valósított meg és létesített TV- és FM-rádió antennarendszereket. A cég az országos digitális-tv műsortovábbítás munkáiban már a kísérleti fázistól részt vesz, vezető híradástechnikai világcégekkel dolgozik együtt vagy végez részükre munkát.

A társaság magas műszaki színvonalú, jól képzett, idegen nyelvet beszélő szakembergárdával rendelkezik, ahol ma már a korszerű technikai háttér is rendelkezésre áll. A Nordtechnik Kft. képes komplett “zöldmezős” híradástechnikai állomások építésére is.

A társaság a Palócföld Gazdaságáért Díjat folyamatosan fejlődő, magas színvonalú szakmai munkájáért kapta.

 

Kreicsi Bálint cégvezető a kérdésünkre elmondta: bár a cég megrendelései jellemzően a megyén kívüli hazai, illetve a nemzetközi piacról érkeznek, ennek ellenére sosem gondolkodtak még abban, hogy elhagyják Salgótarjánt.

Való igaz, hogy javarészt az ország különböző területein dolgozunk, főleg nagyobb tornyokon. Ebből ismerős lehet a kékestetői, vagy a Széchenyi-hegyen álló – ezeket a televízióban már biztosan látták többen is. De szűkebb hazánkban is akad tennivaló: legutóbb például Bárnában dolgoztunk. De előfordul, hogy külföldre is “elmerészkedünk”, onnan érkeznek megrendeléseink. Egy másik szolgáltatásunk a daruzás, illetve az emelőkosaras munkavégzés – ezeket azért igénybe veszik a helyi vállalkozók akár Salgótarjánban, akár a megye más területein. Nagyon sok távoli célpontra kell elmennünk, így hogy most 140 vagy 240 kilométert kell utaznunk, már majdnem hogy mindegy. A legfontosabb a hazaszeretet és a lokálpatriotizmus, az ami ide húz minket, úgyhogy jelentem: mi maradunk!

– mondta el az ügyvezető.

 

 

Hozzátette azt is, hogy a legnagyobb kihívás a munkájuk során a magasban végzett munka, ahol az időjárás is nagyban befolyásolja a munkavégzésüket. Rendkívül jól képzett szakembergárdára van szükség, nagy összhangra – ezek meg kell, hogy valósuljanak ahhoz, hogy gördülékenyen és leginkább balesetmentesen, biztonságosan tudjunk dolgozni – tette hozzá a cégvezető.

 

A cég az elismerést a Nógrád megye 2015. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt bemutató eseményen vehette át. Erről alábbi cikkünkben írtunk.

 

3100.hu | Bemutatták a megye gazdasági helyzetét elemző TOP 50 kiadványt

Szerdán a szécsényi Forgách-kastélyban mutatták be a Nógrád megye 2015. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap tizenegyedik alkalommal közösen készített el.

 

Fotók forrása: Alpintechnika Nordtechnik | Facebook