Óvodásoknak vitt adományokat az Óbudai Egyetem salgótarjáni központja

A karácsonyi adománygyűjtést az Óbudai Egyetem négy helyszínen szervezte meg, az akcióval a budapesti, illetve a vidéki, így például a salgótarjáni telephelyeik vonzáskörzetében működő, főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó óvodákat kívánták támogatni.

Salgótarjánban a Forgách úti óvodásoknak a közelgő ünnepek alkalmából Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének vezetője, a diákok és a körzet önkormányzati képviselője, Szabó Csaba adott át adományokat. Az adományozási akció részleteiről Székyné dr. Sztrémi Melinda, a salgótarjáni központ igazgatója elmondta:

Úgy gondoltuk, hogy a Forgách-városrészhez tartozó Szivárvány Tagóvoda kis lakói számára gyűjtünk. Ebben részt vettek a hallgatók, a dolgozók és nagy örömünkre néhány olyan vállalati partnerünk is segített, akikkel együttműködünk a képzés során. Így együtt egy elég komoly mennyiségű játék gyűlt össze az óvodások számára, úgyhogy nagy örömmel hoztuk a hallgatókkal együtt.

Az egyetem társadalmi szerepvállalása részeként megvalósult adományozási akció keretében elsősorban 3-tól 6 éves korig használható játékok, mesekönyvek, kreatív eszközök és némi édesség is érkezett az óvodásokhoz.