Öt személyt állítottak elő a rendőrök, akik gyógyszereket és új pszichoaktív anyagot árultak

Elfogtak a szécsényi rendőrök négy férfit és egy nőt, akik gyógyszereket és új pszichoaktív anyagokat árultak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a csoport egyik 23 éves férfi tagja tavaly megszerezte több személy adatait és társadalombiztosítási számát, majd azokat átadta az ügyben érintett nő részére. A nő egy 72 éves orvost keresett fel és arra kérte, hogy vizsgálat nélkül állítson ki recepteket azon személyek részére, akiknek adatait megszerezték. Ezt az orvos kilenc esetben tette meg – rendelésen megjelentként vette nyilvántartásba a személyeket, majd kiállította az orvosi vényeket, a bódító hatású gyógyszerekről kiállított recepteket pedig átadta a nő részére.

A történet másik szálát tavaly októberre lehet visszavezetni. Ekkor a rendőrök Szécsényben közúti ellenőrzés során állítottak meg a 23 éves férfit (aki a fentebb említett személyes adatokat megszerezte), autójában új pszichoaktív anyagnak minősülő, összesen 0,38 gramm tömegű fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le. Ezt egy 30 éves férfinak akarta értékesíteni, akiről aztán a nyomozás során kiderült, hogy ő is több személynek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályos anyagot.

Szintén a nyomozás során került képbe a csoport ötödik tagja, egy 59 éves férfi is, aki többször is új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű kristályos anyagot adott át – többek között – az ügyben érintett nőnek, cserébe az orvosi pecséttel ellátott receptekért.

A négy férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásukra is, a nő szabadlábon védekezhet. A Szécsényi Rendőrkapitányság a 72 éves orvos ellen közfeladati helyzettel visszaélés és több rendbeli közokirat-hamisítás ügyében, a 23 éves férfi esetében több rendbeli közokirat-hamisítás és egy rendbeli pszichoaktív anyaggal visszaélés ügyekben, a nő ellen több rendbeli közokirat-hamisítás miatt, a további két érintett férfi esetében pedig visszaélés pszichoaktív anyaggal ügyében folytat eljárást.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)