Önnek van már Ügyfélkapuja?

Akinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia – a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

A rendelkezésre álló munkáltatói és kifizetői adatok alapján 2018-ban is a NAV állítja majd össze a vállalkozási tevékenységet nem végző magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. Az elkészített adóbevallási tervezet az Ügyfélkapun keresztül gyorsan és kényelmesen lesz megtekinthető.

Emellett az Ügyfélkapuval számtalan dolog intézhető az interneten keresztül, például lekérdezhető az adófolyószámla, ellenőrizhető a biztosítási jogviszony vagy kiváltható a vállalkozói igazolvány. A rendszer értesítést küld a hivatalos okmányok (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) lejárati idejéről, sőt még a forgalmi engedéllyel és egyéb gépjárművel kapcsolatos ügyek is egyszerűbben intézhetők.

Regisztrálni személyesen az okmányirodákban, a kormányablakokban, a NAV ügyfélszolgálatain, továbbá a külképviseleteken is lehet – ismertette a figyelmet a NAV megyei igazgatósága.