Online közvetítés: Amerikai Foci Aréna Torna Salgótarjánban

3100.hu Fotó: Amerikai foci aréna torna Salgótarjánban

Egymillió forintnyi adományt adtak át ma délelőtt a Salgótarján Rascals amerikai foci csapat tagjai a Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztályának részére, melyet Dunai György főorvos vett át. A salgótarjáni amerikai foci csapat jótékonysági aréna tornát rendez a mai napon a Városi Sportcsarnokban, amelyre nyolc csapat érkezett a vendéglátók mellé. Online közvetítésünkkel végig követjük a napot.

21:00

Itt a vége, fuss el véle. Megyünk pihenni – ja nem! Super Bowl-t nézni! Gratulálunk a csapatoknak akik részt vettek a mai napon az I. CIB Jótékonysági Amerikai Foci Aréna Tornán a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Az 1.-2.-3. helyekről körmérkőzéses rendszerben döntöttek a csapatok. A torna MVP-je az Eger Heroes játékosa, Berg Zoltán lett.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   1. Eger Heroes   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   2. Miskolc Lions   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   3. Budapest Giants   [/highlight]

1.-2.-3. HELYÉRT
Csapat 1. mérkőzés 2. mérkőzés Összes pont Csoport helyezés Összeített pontarány
Miskolc Lions 0 1 1 2. 37-36 (+1)
Eger Heroes 1 1 2 1. 41-20 (+21)
Budapest Giants 0 0 0 3. 21-43 (-22)

 

20:50

Utolsó meccs, mely az előző egri győzelem okán a második hely sorsáról döntött a Budapest Giants és a Miskolc Lions között. Elsőre majdnem egy egész pályás touchdown-nal indított a Giants, de aztán megébredt Lions és a harmadik próbálkozásnál megfoszotta a támadás lehetőségétől a budapestieket. A miskolciak támadásából sikerült a felezővonalon túlra futni, majd onnan az első próbálkozásból majdnem touchdown-t elérni a korábban begyűjtött két pontra. Másodikra – egy yardról – már összejött, az egypontos extra kísérletből azonban visszahordott a Giants és 2-8-ra szépítettek a fővárosiak. A Giants támadása ezt követően folyamatosan eredményes volt, szépen lahadtak előre, majd egy beíveléssel 8-8-ra jöttek fel, az extra ponttal pedig a vezetést is átvették 9-8-ra – így zárult az első félidő.

Egyből, elsőre az ellenfél térfelének közepén termett a Lions a második félidő első játékából, majd a touchdown is meglett. Rizikó volt benne, de muszáj volt kétpontos extra pont próbálkozással megindulni a Lionsnak, ami sikerült, így 9-16-ra léptek el. Bár eredményesen és gyorsan jött előre a Giants támadása, a negyedik próbálkozást egy indokolatlan durvaság miatt megismételhették 2 yardról. Innen már nagy volt a nyomás és sikerült megszerezni a touchdown-t, majd azt követően a Giants is kétpontos extra mellett döntött, ami azonban nem jött össze. Fordulásból elsőre touchdown-t ért el a Lions, így az 1 pontos előnyt 7-re hízlalták két perccel a vége előtt, majd 8-ra a sikeres extra ponttal. Egy touchdown és egy sikeres kétpontos extra kellett volna innen a Giants csapatának az egyenlítéshez, ez azonban már – minden igyekezet ellenére- nem sikerült. Budapest Giants – Miskolc Lions: 15-23.

20:16

A dobogós helyekért zajló körmérkőzések közül a másodikat az Eger Heroes és a Budapest Giants játszotta. Három percet kellett várni az első touchdown-ra, melyet az egriek szereztek futójátékból, ahogyan a plusz pontot is ezt követően: 7-0. Ahogyan az általában lenni szokott, sajnos a – szerencsére jellemzően kisebb – sérülések is megszaporodtak a vége felé. A Heroes szépen védekezett a Giants futójátékai ellen, sikerült is megakadályozni a “budapesti válogatott” támadását. Félidőig az eredményben nem történt változás, a második játékrész elejét a egriek kezdték jobban, a Giants futójátékát háromszor is safety-vel akadályozták meg, negyedikre muszáj volt a passzjáték, mely szintén nem járt eredménnyel. Hat perccel a vége előtt a Heroes ha nehezen is, de egy Giants-büntetés eredményeképpen átjutott a felezővonalon, majd a második touchdown-t is bevitték. Az extra pont is sikerült egy futással, így 14-0-ra növelték előnyüket.

A Giants mintha kicsit elfogyott volna a végére: négy perccel a vége előtt indított támadásuk első próbálkozásából éppen hogy nem vette el a ladbát a Heroes. Másodikra sikerült jelentősebben megközelíteni a felezővonalat, melyet egy indokolatlan durvaság miatt adott büntetéssel sikerült átlépni, s a második próbálkozásból meg is jött a már nagyon akart touchdown. Az egypontos kísérlet passzába egy egri védőnek sikerült belepiszkálni, így két és fél perccel a befejezés előtt 14-6-ot mutatott az eredményjelző. A Heroes elsőre és másodikra is futással jött előre néhány yardot, mely alatt egy perc el is telt. Harmadikra egy saját térfélről indított futással sikerült touchdown-t elérni az egrieknek, amit bár egy ponttal nem sikerült megfejelni, így is 20-6-ra módosították az eredményt néhány másodperccel a vége előtt. Eger Heroes – Budapest Giants: 20-6.

19:36

Bravúros Lions megoldásokkal és 6 miskolci ponttal indult a dobogós helyekért zajló körmérkőzések sora, az ellenfél az Eger Heroes volt. A hevesiek 6 perc után egyenlítettek egy szép passz-játékkal, majd az extra pontot is sikerült bevinni, így 6-7-re átvették a vezezést, amivel a félidőig ki is tartottak. A második félidő első felében sikertelen passzjátékot követően futójátékkal sikerült 6 pontot szerezni az egrieknek, majd futójátékkal lett meg az egy extra pont is: 6-14. Kétharmad pályát átívelő passzt követően kerültek touchdown-közelbe a Lions játékosai, a pontszerzés végül már egészen közelről sikerült. Az extra kísérletre megkockáztatták a két pontot a miskolciak, amit egy szép passzjátékkal abszolváltak, így szűk három perccel a vége előtt egyenlőt (14-14) mutatott az eredményjelző.

3100.hu Fotó: Heroes (vörös-fehér) - Lions (kék-sárga)
3100.hu Fotó: Heroes (vörös-fehér) – Lions (kék-sárga)

Szebbnél szebb megoldások következtek, gyors válasszal, egy majd egész pályás passzal léptek előre a Lions játékosai, akik plusz eggyel növelték 14-21-re előnyüket másfél perccel a lefújás előtt. Izgalmas végjáték következett, jellemzően a Lions nyomása alatt, de az eredmény már nem változott. Miskolc Lions – Eger Heroes: 14-21.

19:04

A 7.-8.-9. helyekről körmérkőzéses rendszerben döntöttek a csapatok.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   7. Salgótarján Rascals/OE Panthers   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   8. Gödöllő Pirates   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   9. Hajdúszoboszló Rhinos   [/highlight]

7.-8.-9. HELYÉRT
Csapat 1. mérkőzés 2. mérkőzés Összes pont Csoport helyezés Összeített pontarány
Salgótarján Rascals/OE Panthers 0 1 1 7. 18-7 (+11)
Gödöllő Pirates 1 0 1 8. 9-12 (-3)
Hajdúszoboszló Rhinos 1 0 1 9. 6-14 (-8)

 

19:02

Hajdúszoboszló Rhinos – Salgótarján Rascals/OE Panthers. Két rossz hajdúszoboszlói próbálkozással indult a meccs, másodikra a Rascals meg is szerezte a labdát, majd rögtön az elején egy touchdown-t is sikerült bevinni. A hajdúságiak támadását is sikerült ezt követően a vendéglátóknak megállítani, ez visszafelé is majdnem sikerült azonban. Csak majdnem, mert az első félidő utolsó másodperceiben egy jól beívelt labdából sikerült touchdown-t elérnie Baksa Ferencnek. Az extra pont nem sikerült, így 0-12-vel fordultak a csapatok.

3100.hu Fotó: Rascals (fekete) - Rhinos (kék)
3100.hu Fotó: Rascals (fekete) – Rhinos (kék)

A második játékrész elejét is szép előrehaladással indította a Rascals, de pont nélkül. Ezt követően egy Rhinos támadásból sikerült labdát szerezni, majd azzal egészen az ellenfél térfelének közepéig rohamozni. Végül touchdown-t ebből a támadásból nem sikerült elérni, de a végéig már a Rhinos sem tudott pontot szerezni. Hajdúszoboszló Rhinos – Salgótarján Rascals/OE Panthers: 0-12.  A salgótarjáni pontokat Jakub Ferenc (6) és Baksa Ferenc (6) szerezte.

18:36

A 4.-5.-6. helyekről az egyenes kieséses meccsek gólkülönbségei és a megszerzett pontok döntöttek. A két féltétel ezen esetben erősítette egymást:

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   4. Miskolc Renegades (-1 / 19)   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   5. Jászberény Wolverines (-12 / 9)   [/highlight]
[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   6. Vác Pandas (-16 / 6)   [/highlight]

18:33

Első három közé jutásért játszott egymással a Budapest Giants és a Miskolc Renegades (2) csapata. Három percet kellett várni az első touchdown-ra, melyet a Giants szerzett, az extra pontért azonban nem sikerült áttuszakolni a labdát a célterületre. A miskolciak jellemzően futójátákokkal operálva értek el 6 pontot ezt követően, a Giants védőin azonban ők sem tudták átverekedni magukat az extra pontért. A félidő vége előtt a Giants szerzett egy újabb touchdown-t, amelyet követően az extra pont is sikerült, így 13-6-al fordultak a csapatok. Jól védekezett a Giants, saját térfélen sikerült megállítani a Renegades támadóit, majd két jó támadással rögtön a célterület közelébe kerültek. Az elsőt és a másodikat még hárította a Renegades, a harmadikat azonban már nem sikerült, így lett 19, majd a sikeres extra pont kísérletet követően 20 pont a Giants neve mellett. Válaszként első próbálkozásra egy egészpályás touchdown-t láthatott a közönség a miskolciaktól, majd az extra pontot is behízták, így szűk három perccel a vége előtt 20-13-ra módosult az eredmény. Az utolsó percben egy igen precíz passz eredményeképpen 19 pontra jött fel a Miskolc, majd bátor, kétpontos kísérletet céloztak meg. Magas labda miatt azonban mindenki azt hitte, sikertelen a próbálkozás, de a labda elindítása előtt időt kért a Giants. Az újrapróbálkozásból meglett a 2 extra pont, de false start-ot fújtak a bírók, így harmadikra is nekifutottak a sokat számító pontszerzésnek. Végül – már egészen távolról – nem sikerült elérni a két pontot, így 20-19 maradt az eredmény 40 másodperccel a vége előtt. És a legvégén is. Budapest Giants – Miskolc Renegades: 20-19. A Giants játszhat tovább a dobogós helyekért.

17:58

Az alsóházi körmérkőzések részeként csapott össze a Gödöllő Pirates és a Hajdúszoboszló Wolverines. Gyorsan pontot szereztek a hajdúságiak, két percen belül 6-0-ra léptek előre. Kölcsönösen jól védekeztek a folytatásban a csapatok, így egészen a hetedik percig kellett újabb pontra várnunk, ekkor a kalózok safety-t értek el és 2-6-ra módosították az eredményt. Készeri futójátékkal lépte át a felezővonalat a támadó Pirates, majd egy büntetés miatt tessékelték őket vissza saját térfelükre. Bár egy szép passzjátékkal sikerült visszajutni az ellenfél térfelére, majd egy újabbal egészen a pontszerzés közvetlen közelébe, de összességében ez annyi időt felemésztett, hogy közben eltelt az első félidő. A második félidőben nem bírtak egymással a csapatok, inkább egy jó barátságos mérkőzés zajlott a második játékrészben. Gödöllő Pirates – Hajdúszoboszló Rhinos: 2-6.

17:25

Szintén az első három helyezésért zajló körmérkőzések résztvevői közé való bejutásért zajlott a Jászberény Wolverines – Eger Heroes összecsapás. Az egri hősök igen korán, másfél perc alatt 0-7 arányú vezetéshez jutottak. Négy perc elteltével szép blokkolások segítségével 13, majd egy extra ponttal 14-re növelték előnyüket az egriek. A szépítés bő két perccel a félidő vége előtt jött el a jászberényiek részéről, amihez az extra pontot is sikerült behúzni: 7-14 – ez a félidei eredményt is jelentette egyben.

3100.hu Fotó: Heroes (fehér) - Wolverines (kék)
3100.hu Fotó: Heroes (fehér) – Wolverines (kék)

Itt is, ott is volt egy-egy pontszerzés a második játékrészben, három perccel a vége előtt 9-21-et mutatott az eredmény, ami a befejezésben már nem is változott. Jászberény Wolverines – Eger Heroes: 9-21.

16:54

A lebonyolítási rendszer szerint a csoport elsők és csoport másodikok közötti meccsek győztesei az első három közötti körmérkőzések szereplői lesznek, míg a vesztesek – további játék nélkül – a 4-5-6 helyeken osztoznak. Az első ilyen meccs szereplői a Miskolc Lions és a Vác Pandas voltak – az első félidő 14-0 arányú Lions vezetéssel zárult. A második félidőben is folytatódott a Lions-uralom,bár az utolsó másodpercekben a váciak szereztek “becsületből” egy touchdown-t. A miskolciak kerültek az első három közé. Miskolc Lions – Vác Pandas: 22-6.

3100.hu Fotó: Miskolc Lions
3100.hu Fotó: Miskolc Lions

16:22

A 7-9. helyekért zajló első meccsen a vendéglátó salgótarjániak korai vezetést szereztek Verebélyi Dávid újabb szépségdíjas elkapásával, ez 6 pontot jelentett. A félidő vége előtt néhány másodperccel egy gödöllői visszahordás borzolta a hazai publikum kedélyeit, melyből azonban pont nem született a dudaszóig. A második játékrész elején a gödöllőiek jelentkeztek be egy passzjáték eredményeképpen 6 ponttal, majd hozzá még egy extra pontot is betuszakoltak, ezzel 6-7-re fordítottak.

3100.hu Fotó: Pirates (naracs) - Rascals (fekete)
3100.hu Fotó: Pirates (naracs) – Rascals (fekete)

Ezt követően egy igazán szép futójáték végén sajnos megtörtént a torna első komolyabbnak tűnő sérülése; a salgótarjáni Határ Leventét (RB) egy térdsérülés következtében hordágyon kellett levinni a pályáról. A végéig tartó időszak utolsó energiákat mozgósítő próbálkozásokat még igen, de komolyabb izgalmakat már nem tartogatott. Salgótarján Rascals/OE Panthers – Gödöllő Pirates: 6-7. A salgótarjáni pontokat Verebélyi Dávid (6) szerezte.

15:49

Számításaink szerint így végződött a C csoport.

C CSOPORT
Csapat 1. mérkőzés 2. mérkőzés Összes pont Csoport helyezés Összeített pontarány
Budapest Giants 1 1 2 1. 48-20
Eger Heroes 0 1 1 2. 34-19
Hajdúszoboszló Rhinos 0 0 0 3. 6-49

 

15:55

A csoportok harmadik helyezettjei körmérkőzések során döntik el egymás között a 7.-8.-9. helyezések sorsát. Az elsők keresztbejátszanak a másodikokkal (A1-B2, B1-C2, C1-A2) – itt egyenes kieséses rendszer él. A győztesek az első három közé kerülnek, ahol körmérkőzéseken dől el a dobogós helyek sorsa, a vesztesek a 4.-5.-6. helyeken osztoznak.

15:45

A Budapest Giants megállíthatatlan volt a Hajdúszoboszló Rhinos elleni meccsen, a C csoport utolsó mérkőzésén. Bár a hajdúszoboszlóiaknak sikerült egy szép megoldással egy touchdown-t szerezi az első félidőben, ezzel csak kozmetikázni tudták az eredményt. Hajdúszoboszló Rhinos – Budapest Giants: 6-29.

15:16

Számításaink szerint így végződött a B csoport.

B CSOPORT
Csapat 1. mérkőzés 2. mérkőzés Összes pont Csoport helyezés Összeített pontarány
Vác Pandas 0 1 1 2. 11-22
Jászberény Wolverines 1 1 2 1. 34-9
Gödöllő Pirates 0 0 0 3. 0-14

 

15:12

Az első pontnélküli félidős meccs is eljött a salgótarjáni aréna kupán. A Gödöllő Pirates és a Vác Pandas a csoport második helyéért küzdött, de a félidőig nem tudtak pontot szerezni. A váci csapatot buzdító hangos szurkolótábor is hozzájárult, hogy hangulatos meccset láthasson a közönség, de pontok továbbra sem termettek. Az utolsó percekben oda-vissza adogatták a támadás lehetőségét a csapatok, de az utolsó percre fordulva is 0-0-ás állást mutatott az eredményjelző. 36 másodperccel a vége előtt egy rossz taktikai hiba okán a saját end zone-jába vitték a váciak a gödöllőiek egyik játékosát, így 0-2 arányú vezetéshez jutottak, ahonnan az óra is lefutott lényegében. Gödöllő Pirates – Vác Pandas: 0-2.

14:48

Számításaink szerint így végződött az A csoport.

A CSOPORT
Csapat 1. mérkőzés 2. mérkőzés Összes pont Csoport helyezés Összeített pontarány
Miskolc Lions 1 1 2 1. 34-20
Salgótarján Rascals/OE Panthers 0 0 0 3. 8-24
Miskolc Renegades (2) 1 0 1 2. 31-29

 

14:34

A miskolci “házi összecsapáson” a Lions másodpercek alatt szerezte meg első pontjait; összesen 6+1-et. Nem kellett sokat várni a válaszra, lényegében a következő támadásból egyenlített a Renegades – két és fél perc alatt már 7-7-et mutatott az eredményjelző. Támadásról-támadásra születtek a pontok; a Lions válaszul újabb touchdown-t ért el, majd az extra ponttal módosította 7-14 az állást. Választámadás: válasz-touchdownt majd extra pontot követően 14-14 – és még mindig csak 5 perc telt el. A félidő végéig újabb pont már nem termett, a második játékrész elején újra fej-fej melletti pontszerzés volt látható, öt perccel a vége előtt 20-21-es állást mutatott az eredményjelző. Bár a pontok gyarapodásában nem mutatkozott meg a következő percekben de szép futójátékokat és eredményes védő-megmozdulásokat követhetett a közönség. Miskolc Renegades (2) – Miskolc Lions: 20-21.

14:01

Az egri hősök gyorsan, alig három perc alatt magukhoz ragadták a vezetést egy 6+1 pontos rohammal. Egy gyors labdaszerzést követően újabb 6+1-el válik nyomasztóvá az egri fölény. Fordulásból a hajdúszoboszlóiaknak már sikerül átjutni a felezővonalon, de a pontszerzés nem jött össze, sima egri vezetéssel zárult az első féldiő. Egyből hajdúszoboszlói labdaeladással indult a második félidő, de az egriek ebből nem tudtak pontot szerezni. Eseménytelen féldőt követően az egriek “hirtelen” találtak egy újabb touchdown-t, hozzá az extra pontora azonban már nem jutott idő. Eger Heroes – Hajdúszoboszló Rhinos: 20-0.

13:30

A Jászberény Wolverines – Gödöllő Pirates meccs az első félidőben majdnem 0-0-al végződött, az utolsó másodpercekben sikerült a jászberényieknek egy irányítói futásból touchdown-t elérni, így végül 6-0 lett a szünetre. Összességében elmondható, hogy mindkét csapat védői nagyon eredményes játékot mutattak be, egy-egy szép passz- vagy futójáték tudta színesíteni a támadójátékokat. A jászberényiek az utolsó öt percre fordulva eredményes passzjátékokat követően elértek egy újabb touchdown-t, hozzá azonban az extra pontot nem sikerült kivitelezni. Jászberény Wolverines – Gödöllő Pirates: 12-0.

12:57

Csapatunk, a Salgótarján Rascals a Miskolc Renegades-szel csapott össze – számunkra nem indult jól a meccs, hiszen öt perc alatt két szép támadást is véghezvittek a miskolciak, így gyorsan elhúztak 9-0-ra. Ezt követően sikerült rendezni a sorokat és elérni egy touchdown-t, majd az extra pont kísérlet is sikerrel zárul; Verebélyi Dávid a nap talán eddigi legszebb elkapásával halászta le a labdát a levegőből – így lett 9-8, ami a félidő végét is jelentette. A második játékrészben sikerült az első miskolci támadást hatástalanítani és megszerezni az előrehaladás jogát, melyből azonban nekünk sem sikerült előnyt kovácsolni – sőt, egy elvesztett labdával két pontot írtak fel a miskolciak eredményéhez. Szerencsénk volt, mert a miskolciak is adtak nekünk egy ajándék labdát, bár ezért nekünk pont nem járt és sajnos a támadásból sem sikerült szerezni. Így visszakerült a miskolciakhoz a labda az utolsó percben, amiből már szintén nem született pont. Salgótarján Rascals – Miskolc Renegades (2): 8-11. A salgótarjáni pontokat Jakub Ferenc (6) és Verebélyi Dávid (+2) szerezték.

12:33

“Miről is szól pontosan ez a mai nap?” – ezt most nem írjuk le… Nem azért, mert nincsen kedvünk legépelni a riportokat, hanem azért, mert jobb oldali menüsávunkban találhattok egy “Elmondták nekünk” menüpontot. Itt meghallgathatjátok a Szántó Tamással, Dóra Attilával és Keller Misivel, a mai eseményről és a Rascals csapatáról készített beszélgetésünket. A riportot hallgatva, ilyen formájú tájékozódás közben pedig bármi mást is csinálhassatok! Play!

12:24

A Budapest Giants név alatt jellemzően különböző csapatokból, alkalmilag egy alakulatot képező játékosokat láthat a közönség – így van ez Salgótarjánban is a mai napon. “Combos” ellenfélhez méltóan 13-0 arányú első félidőt produkált a Giants, az egri hősök a második félidő elején lendültek bele a pontszerzésbe, ezzel lett 13-6 – az extra pont megszerzése itt nem sikerült számukra. Az egri pontszerzés után a védekezésben is felszívták magukat a hevesiek, nem engedték eredményes támadásra az óriásokat. Támadásukban újabb touchdown-t szereztek meg, melyet követően a 2 extra pont is sikerült, így 13-14-re átvették a vezetést. A Giants ezt követően felébredt és 19-14-re módosította az eredményt egy touchdown-nal. Mivel ez már az utolsó perc környékén történt, az Egernek – bár eredményesen haladtak előre – nem maradt elég ideje a szépítésre – az utolsó másodpercben eleresztett hosszú passz éppen csak néhány méter miatt nem lett eredményes. Budapest Giants – Eger Heroes: 19-14.

3100.hu Fotó: Giants (fekete-fehérben) - Heroes (vörös-fehérben)
3100.hu Fotó: Giants (fekete-fehérben) – Heroes (vörös-fehérben)

11:56

A nap beosztása a csoportmérkőzések során.

A csoport
Miskolc Lions
Salgótarján Rascals/OE Panthers
Miskolc Renegades (2)

B csoport
Vác Pandas
Jászberény Wolverines
Gödöllő Pirates

C csoport
Budapest Giants
Eger Heroes
Hajdúszoboszló Rhinos

11:48

A Jászberény Wolverines letarolta a Vác Pandas alakulatát – gyönyörű megoldásokkal színesített meccsen 14-0 arányú félidőt követően végül 9-22-re nyertek. A váciaknak a második félidőben már szintén voltak szép pillanataik, de talán egy kicsit “későn ébredtek”. Vác Pandas – Jászberény Wolverines: 9-22.

11:27

Délután 14:30-ig a véradókat is várják a Sportcsarnokban, valamint a Gyermekosztály kis lakó részére ajándékokat, játékokat is fogadnak egész nap a szervezők. Az eseményt szép érdeklődés követi, jönnek-mennek a nézők, jelenleg mintegy hatszázan lehetünk.

11:15

Aki azt gondolta, hogy az amerikai foci nem lehet látványos egy csarnokban, most már bizton mondhatjuk, hogy tévedett. Igen izgalmas volt a Miskolc Lions – Salgótarján Rascals/OE Panthers, melynek első touchdown-ját Polyák Patrik szerezte, így lett 6-0 – az extra pont megszerzése nem sikerült. Ez maradt a félidei eredmény is, a második részben újfent egy futójáték eredményeként szerzett 6 pontot a miskolci Polyák Patrik, aki az extra pontot is megszerezte, így kettő perccel a vége előtt 13-0 arányú miskolci vezetést mutatott az eredményjelző, s ezt mutatta 20 perc leteltével is. Miskolc Lions – Salgótarján Rascals/OE Panthers: 13-0.

10:15

A csapatok bevonulásával, himnuszzal és megnyitóval vettek kezdetét a CIB Jótékonysági Amerikai Foci Aréna Torna. Egy csapat kivételével mindenki látványos és hangulatos bevonulással érkezett a parkettre – a messziről jövő hajdúszoboszlóiak késnek egy kicsit, de itt lesznek. Dóra Ottó, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere jelképes kezdődobásával hivatalosan is elindult a mai napunk. A közönség Miskolc Lions – Salgótarján Rascals meccset láthat majd elsőként. Becsléseink szerint mintegy félezer néző van a csarnokban jelenleg.