Önbíráskodás lett az alkalmi bádogosmunkából

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves román férfival szemben, aki egy idős nőtől kétszer annyi pénzt követelt az elvégzett ereszjavításért, mint amennyiben korábban megegyeztek.

 

A vádlott rokonaival Magyarországon bádogos munkák elvégzését ajánlotta fel egyik házról a másikra járva ajánlatukkal. Tavaly szeptember közepén a vádlott Salgótarjánban egy idős nővel sikeresen megállapodott egy családi ház ereszcsatornáinak cseréjéről. A munka költségeit a vádlott előzetesen 150 ezer forintban határozta meg. Az ereszcsatornák kicserélése után azonban munkadíjként és anyagköltségként már 300 ezer forint összeget kért a ház tulajdonosától.

Az idős nő a megemelkedett összeg kifizetését megtagadta, mivel a megállapodásuk nem erről az összegről szólt. A vádlott ezért többször megfenyegette azzal, hogy

nem éli meg a reggelt, ha nem fizet akkor neki annyi, megnézhetik magukat a férjével együtt.

Az idős sértett a fenyegetések hatására átadta a nála lévő 100 ezer forintot, majd – úgy saját magát, mint a szintén idős, beteg férjét féltve – végül a bankszámláján lévő további 150 ezer forintot is felvette és odaadta a román férfinek.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában, illetve azt, hogy a férfi fizessen vissza az idős nőnek 150 ezer forintot.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)