“Ön választ, mi segítünk” – Már lehet szavazni Salgótarjánban is

Elindult a TESCO áruházlánc “Ön választ, mi segítünk” programjának második szakasza, amikor a kiválasztott helyi közösségi kezdeményezések közül a vásárlók dönthetnek, hogy melyik valósulhasson meg.

 

Ahogyan minden áruházban, így a cég salgótarjáni hipermarketében is három kezdeményezés közül lehet választani. A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete az elsősegélynyújtást és a véradást szeretné népszerűsíteni Salgótarjánban, az Endrefalva Iskoláért Alapítvány egy Egészségnapot szervezne a többségében hátrányos helyzetű tanulói számára, míg a Hessed Rehobóth Egyesület a 2018-as salgótarjáni Kadlót Félmaraton megvalósítására fordítaná a támogatást.

Balassagyarmaton az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület életmentéssel kapcsolatos oktatássorozatára, a Szondy Úti Óvodáért Alapítvány az intézményudvar műfüvesítésére, a Cseperedő Óvodáért Alapítvány egy mezítlábas park kialakítására fordítaná a támogatást, amennyiben a vásárlók őket választják nyertesnek.

Az áruház vásárlói a kasszánál egy zsetont kapnak, amit a kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati programja mellé. Az áruházanként legtöbb szavazatot kapott kezdeményezés megvalósítását egyenként 400 ezer forinttal támogatja a cég. A zsetonos szavazási szakasz október 31-ig tart.

 

(MTI Fotó: Krizsán Csaba)