Október 23. – Koszorúzás, emlékfutás és hangverseny Salgótarjánban

A Megyeháza falán elhelyezett, az 1956-os események ismert és ismeretlen Nógrád megyei mártírjai emlékére állított emléktáblánál 8:30-kor kezdődik majd koszorúzási ünnepség, majd 9:15-kor huszonhatodik alkalommal rajtol el az Október 23. Emlékfutás. 17 órakor a József Attila Művelődési Központ színháztermében a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar ad majd hangversenyt a meghívott vendégek előtt.

 

 

Október 23-án, hétfőn országszerte borult lesz az ég, sokfelé várható tartós, kiadós eső – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott jelentésük szerint emiatt többek között Nógrád megyére is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az emlékfutás idejére lezárják majd a Rákóczi út érintett szakaszát a Pécskő úti elágazó és az Üvegfúvók szobra között. Emiatt módosított útvonalon közlekednek majd az erre közlekedő autóbuszjáratok is. A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közölte: a Rákóczi út December 8. tér környéki szakaszának lezárása miatt a helyi és a helyközi járatok sem érintik majd a Megyeháza és Bem úti megállóhelyeket 8 órától előreláthatólag 13:30-ig. A buszok a Szerpentin és a Meredek utakon keresztül kerülnek majd hétfőn az említett időszakban.

 

(Kiemelt fotó forrása: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)