Nógrádiakkal a középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva

Az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada péntek este a Duna televízióban, a tizenkét produkcióra már a nézők is szavazhatnak – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-vel. A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor elődöntőiből összesen 24 produkció jutott tovább a középdöntőkbe.

A műsorban 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az első középdöntőben négyből három kategóriában lesz nógrádi érintettség:

színpadra lép a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes; a csoportot erősítő, de most egyéniben induló bátonyterenyei Haraszti József; illetve a nemrégiben Junior Príma-díjjal kitüntetett ifjabb Gelencsér János vezette Dobroda zenekar egri énekese, Fekete Bori is.

A pénteki első középdöntő fellépői közül kategóriánként a legmagasabb pontszámot elérő produkció jut a december 29-i döntőbe, emellett a közönség is továbbjuttathat szavazataival egy produkciót. Szavazni alapdíjas sms-ben lehet majd az adás ideje alatt, a szavazást a műsorvezetők indítják és zárják le. Egy telefonszámról legfeljebb 20 szavazatot lehet küldeni, az sms-nek csak a versenyző kódját kell tartalmaznia. A telefonszámok és a kódok megtalálhatók a Fölszállott a páva Facebook oldalán, valamint a mediaklikk.hu/pava oldalon.

Az első középdöntő extra fellépője Rúzsa Magdi lesz, aki Cirkalom Táncegyüttessel és a Fokos Zenekarral kiegészülve lép a Fölszállott a páva színpadára.

 

Forrás: MTI
Kiemelt fotó: A Nógrád Táncegyüttes a második elődöntőben (Forrás: lumidance | Facebook)