Mindig álmodjunk nagyot!

Gyakran történik az, hogy egy adott munkahelyen megragadunk egy adott pozíciónál és munkánál. Amikor felvesznek minket és munkába állunk, akkor minden új, minden izgalmas és érdekes. Sokáig gondolhatjuk így. Főleg, ha élvezzük azt, amit csinálunk. Egy idő után viszont mindenki vágyik arra, hogy tovább lépjen, fejlődjön, vagy, hogy magasabbra mászhasson azon a bizonyos létrán és jobb állást kapjon, vagy kiemelkedőbb fizetéssel rendelkezzen. Erre pedig Kecskemét szerencsére biztosít lehetőséget is!

 

Természetesen vannak olyanok, akik teljesen meg vannak elégedve a munkájukkal, melyet tíz akár húsz éve is végeznek és nem vágynak másikra. De úgy gondolom, hogy az emberbe benne van egy természetes vágy arra, hogy előléptessék és feljebb kerülhessen.

Ez sajnos nem elérhető minden cégnél. Gyakran a magasabb végzettséget igénylő állásoknál, mint például a mérnök állásoknál, az emberek nem kapnak előléptetést évekig. Habár nagy tapasztalattal rendelkezik az illető, mégsem jut feljebb. Ebben a helyzetben nem szabad hagynunk magunkat. Merjünk nagyot álmodni és lépjünk ki a komfortzónánkból! Az ilyen helyzetben, kérjünk előléptetést. Ha ez nem lehetséges, akkor keressünk másik állást, vagy pályázzunk egy magasabb pozícióra. Három-öt éves tapasztalattal már nagyon szívesen látnak különböző cégeknél. A mai világban a tapasztalat az egyik legelőnyösebb dolog, amit nagyon magasan értékelnek az önéletrajzunkban.

Nem kell félnünk az új munka keresésétől, hiszen a kecskeméti állásajánlatok között megannyi mérnököknek való állást találhatunk és még keresgélnünk sem kell túl sokat. Még mindig jobb új munka után keresni, vagy arra az időszakra szünetelni a munkavégzést, mint egy olyan helyen dolgozni, ahol már nem élvezzük a munkavégzést vagy éppen nem becsülnek meg minket eléggé.

Sokan félnek otthagyni régi állásukat. Pedig higgyék el, ez a legkisebb gond, ami történhet Önökkel. Szóval azt gondolhatjuk, hogy úgysem fogunk mást találni, nem akarunk új emberekkel találkozni és új munkarendben dolgozni. Pedig sokszor nagyon kellemesen csalódhatunk. Akár egy igaz barátot vagy társat is találhatunk, ha új munkát kezdünk el végezni. Illetve rájöhetünk arra is, hogy mennyire rossz volt a régi és ez mennyire kiegyensúlyozottá tette életünket. Sokszor ezt nem tudjuk. Hiszen bele sem gondolunk, hogy mi lenne, ha és ki sem próbáljuk megannyi lehetőségeinket. Sosem szabad feladni az álmainkat, hiszen sose tudhatjuk mi történhet velünk a következő munkánknál. Legyünk mindig nyitottak az új lehetőségekre.

Tehát, összegezve az imént leírtakat, szeretném kiemelni, hogy ne féljünk belekezdeni az új dolgokba. Ne féljünk otthagyni régi, unalmas munkahelyünket, hiszen sokkal jobb élmények várhatnak ránk. Ha nyitunk a világ felé, akkor a világ is nyitni fog felénk. Kecskemét pedig egy tökéletes hely erre, hiszen megannyi lehetőséget biztosít mindenki számára.

(x)