Megnyerte a nógrádi rangadót az STC, őrzi veretlenségét az SBTC

Az STC Salgótarján idegenben győzte le a Balassagyarmati VSE csapatát az NB III Keleti csoportjában. Az SBTC ezúttal a pásztóiak ellen nyert vendégként. Szerda délután mindkét csapat a legjobb 32 közé jutásért játszik majd a Magyar Kupában.

 

NB III Keleti-csoport, 11. forduló: Balassagyarmati VSE – STC Salgótarján

A somosi-salgótarjáni csapat kettős előzményekkel várhatta a mérkőzést. Miután hat győzelmen át tartó meneteléssel a tabella második helyéig kapaszkodtak fel, hazai pályán kétszer is kikaptak a mezőny hátsó harmadához tartozó csapatoktól. Balassagyarmaton 1000 néző előtt az első félidőben viszonylag kiegyenlített küzdelem folyt, helyzeteket mindkét oldalon jegyeztek a csapatok.

A gólgyártás a második 45 percben indult be. A 49. percben Bódis 12 méterről helyezte a labdát a jobb alsóba, néhány perccel később Tóth Patrik növelte kettőre a balassagyarmati előnyt, miután szépen kijátszották az STC védőit. Válaszként a szépítést Gábor Lukács József még csak majdnem szerezte meg, a 66. percben Oláh László tizenöt méterről elindított lövése azonban már a hálóba jutott. A 74. percben egy szögletből érkező labdát Sulcz Márió bólintott a kapuba – ezzel lett egyenlő az állás. A vezetés megszerzésére sem kellett sokat várni: két perccel később Oláh értékesített egy ziccert. A hátrányba került balassagyarmati csapat ezt követően nagyon akarta az egyenlítést és igencsak nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, de gólt nem sikerült szerezniük. Az STC viszont a végén még betalált: az utolsó percben Oláh László passzából Gábor Lukács József volt eredményes.

A csapat a két gól után nem roppant össze, próbáltunk javítani, valahonnan pedig megjött a lendület, aminek köszönhetően az utolsó huszonöt percben nagyon jól teljesítettünk és sikerült magabiztosan nyernünk. A második félidei játék alapján abszolút megérdemelten!

nyilatkozta a mérkőzést követően Zoran Kuntic vezetőedző.

Takács László klubmenedzser nagyobb éllel fogalmazta meg gondolatait, miszerint

Dávid és Góliát küzdelméből, ezúttal Dávid jött ki győztesen! Míg a Balassagyarmat mögött egy egész város van, addig a salgótarjáni klub mögött csak egy fanatikus. Ezzel a győzelemmel szeretnénk boldog születésnapot kívánni Ferenczi Bélának!

Balassagyarmati VSE – STC Salgótarján : 2 – 4 (0 – 0)

A tabellát a Monori SE vezeti 27 ponttal, második helyen az ESMTK 25 ponttal, harmadik az STC Salgótarján 22 ponttal. A Balassagyarmati VSE 11 kör után a 7. helyen áll, 15 ponttal.

 

Nógrád megyei I. osztály, 5. forduló: Pásztói SK – SBTC

Már az őszi szezon korai szakaszában egyértelművé vált, hogy a bajnokság magasan legesélyesebb csapata az SBTC. A pásztóiak elleni mérkőzést megelőző 8 kör alatt 42 gólt rúgtak és mindösszesen 3 találatot kaptak az SBTC játékosai. A pásztóiak ellen is érvényesült a papírforma, bár ehhez “ébresztőként” kellett egy döntetlen állás is.

Az első 45 perc egyetlen gólját – több nagy helyzet mellett – Sárközi jegyezte, a fordulás után azonban az 59. percben egyenlítettek a pásztóiak. Ez talán kijózanítólag hathatott a salgótarjáni labdarúgókra, hiszen innentől más ritmust vettek fel, aminek aztán meg is lett az eredménye. Bata a 78. percben, Tarlósi Milán pedig a 81. percben talált be. A zárszó is utóbbi támadóé lett: a 93. percben büntetőből állította be a végeredményt.

Nem mellesleg Tarlósi újabb két találatával saját meccsátlagát is hozta: 9 forduló után 18 góllal vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

Pásztói SK – SBTC : 1 – 4 (0 – 1)

 

Magyar Kupa, 7. forduló (országos főtábla, 2. forduló)

A legjobb 32 közé jutás a tét. Az STC Salgótarján csapata az NB II élmezőnyében elhelyezkedő váciakat fogadja majd a Szojka Ferenc Stadionban 2017. október 25-én, szerdán délután. A megyei selejtezőből főtáblára jutott SBTC a Békés megyei I. osztályban szereplő Szarvasi FC-t látja vendégül a Tóstrandon. Az ellenféllel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a békésiek NB II-es csapatot búcsúztatva jutottak tovább az előző körből. Mindkét mérkőzés szerdán délután 13:30-kor kezdődik majd.

Megyénk harmadik érintett csapata, a Balassagyarmati VSE már kedden délután lejátszotta az élvonalbeli DVTK elleni kupameccsét. Összességében elmondható, hogy a tartalékos csapattal kiálló, könnyű győzelemre készült diósgyőrieknek sokkal nehezebb falat volt a balassagyarmati győzelem, mint azt várhatták. Bár végig dominált a mérkőzésen az első osztályban is egyre jobb formába kerülő DVTK, a nógrádiak védelmét csak nagyon nehezen, egyetlen gól erejéig tudták feltörni. Sőt, a végére a cserékkel felfrissített balassagyarmati csapat komoly nyomás alá helyezte a diósgyőri kaput, de az egyenlítést végül nem sikerült elérniük.

 

(Kiemelt fotó forrása: STC Salgótarján)