Második helyre lépett előre az STC, őszi bajnok az SBTC

Az STC Salgótarján idegenben győzte le simán a cigándiakat és mivel az éllovasok gól nélküli döntetlent játszottak, az újabb 3 pont már a második helyet jelenti a somosi-salgótarjáni csapatnak. Az SBTC Cereden sem hibázott a megyei első vonal utolsó körében, így veretlen listavezetőként kezdhetik meg a téli szünetet.

 

NB III Keleti-csoport, 13. forduló: Cigánd SE – STC Salgótarján

A somosi-salgótarjáni csapat a hosszú utazás ellenére is lendületesen tudta kezdeni a mérkőzést, a fölényünket pedig már a 21. percben gólt ért – Kovács László talált be. A második gólra a 61. percig kellett várni, ekkor növelte egy büntetőből kettőre az előnyt Oláh László. Innen már magabiztosság is társult az STC fölényéhez, amelyből Spitzmüller tudott még egy gólt kihozni a 75. percben.

Terjék Sándor, a Cigánd SE technikai vezetője a mérkőzést értékelve úgy fogalmazott, hogy a 0-3 reálisnak mondható, jelenleg itt tart a két együttes. Zoran Kuntic, az STC vezetőedzője kiemelte, hogy az elejétől kezdve nagyon motivált volt a csapata és bár volt pár kellemetlen perc, de kalapot emel a játékosok hozzáállása és teljesítménye előtt.

Cigánd SE – STC Salgótarján : 0 – 3 (0 – 1)

A Balassagyarmati VSE fordulatos mérkőzést játszott Tiszaújvárosban. A gyarmatiak Szita és Ficzere 19. és 21. percekben rúgott góljaival jócskán megtorpantották a vendéglátókat. A második félidőben azonban előbb Kapica duplájával majd egy büntetővel 11 perc alatt megfordították a mérkőzést a hazaiak és ezzel otthon tartották a három pontot.

A fordulót megelőzően a tabella élén található monoriak és az ESMTK gól nélküli döntetlent játszottak egymással, így a 31 pontos monoriak mögött immáron a 28 pontos STC a tabella második helyezettje. A Balassagyarmati VSE 13 kör után a 9. helyen áll, 16 ponttal.

 

Nógrád megyei I. osztály, 11. forduló: Cered VSE – SBTC

Gazdag Bálint már a 3., Tarlósi Milán pedig (először) a 12. percben nyomatékosította Cereden, hogy ezen a mérkőzésen sem lehet kétséges az SBTC győzelme. Bár a 21. percben Kovács részéről érkezett egy ceredi válasz, Tarlósi még a szünet előtt újra kettőre, aztán a második félidőben háromra növelte az SBTC előnyét, mely egyben a végeredményt is jelentette.

Cered VSE – SBTC : 1 – 4 (1 – 3)

A ceredi győzelemmel mind a 11 őszi meccsüket megnyerték az SBTC játékosai. A találkozók során mindösszesen 5 gólt kaptak, ezzel szemben 57-et rúgtak, ebből 21-et a góllövőlista vezetője Tarlósi Milán szerzett. A további helyezések tekintetében a végleges őszi tabellára még várni kell, hiszen az egy héttel ezelőtt a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt Cered – Rimóc és Berkenye – Érsekvadkert meccseket november 12-én pótolják majd az érintett csapatok.

 

Kiemelt fotó: Az SBTC 2017/2018-as csapata (Forrás: www.sbtc.hu)