Magyar Kupa – Nem jutott tovább sem az STC, sem az SBTC

Miután a masszívan védekező balassagyarmatiak kedden egy góllal kikaptak a DVTK élvonalbeli csapatától, szerdán az STC és az SBTC is elbúcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

 

Magyar Kupa, 7. forduló (országos főtábla, 2. forduló)

Az NB III-as STC Salgótarján a Szojka Ferenc Stadionban fogadta az NB II első harmadához tartozó váciakat. Egyetlen gól született: a vendégek Króner 71. percben szerzett találatával jutottak a legjobb 32 közé. Zoran Kuntic vezetőedző a Nógrád Megyei Hírlap mai lapszámában megjelent értékelésében úgy fogalmazott:

Úgy érzem megnehezítettük a magasabb osztályú ellenfelünk továbbjutását. Sajnos sok apróbb hibát vétettünk a mérkőzésen, amelyből egy meg is hozta a vendégek gólját.

STC Salgótarján – Vác FC : 0 – 1 (0 – 0)

 

Az SBTC sem bírt a tóstrandi pályára érkezett békési első osztályban szereplő ellenfelével. A Szarvasi FC NB II-es ellenfelet búcsúztatott a hetedik körbe jutásért, így várható volt, hogy kemény ellenféllel találja szembe magát a szintén megyei első vonalban szereplő salgótarjáni csapat. Nem vetített előre sok jót az sem, hogy a korábban lábtörést szenvedett Czigler Benett távolmaradása mellett a bemelegítéskor megsérült Tarlósi Milán is, így végül ő sem lépett pályára a meccsen.

A vendégek már a negyedik percben előnyhöz jutottak, de Oláh Ferenc góljával még az első félidő közepén egyenlített az SBTC. A második félidő első perceiben Budveszel gólja már vezetést ért, de az öröm csak kettő percig tartott – lényegében fordulásból érkezett a szarvasi válasz. A rendes játékidőben már nem született újabb gól, így hosszabbítás következett. A ráadás első percében gólt szereztek a vendégek, innentől futott az eredmény után az SBTC. Egyenlítés helyett azonban a vendégek tovább tudták növelni előnyüket: a végeredményt a 113. percben állították be.

SBTC – Szarvasi FC (hosszabbítás után) : 2 – 4 (1 – 1, a rendes játékidő végén: 2 – 2)

 

(Kiemelt fotó forrása és további képek az SBTC – Szarvasi FC mérkőzésről: Bakos László | Nógrád Sportja)