Magyar Kupa – Itthon játszanak csapataink a 32 közé jutásért

Mint arról korábban beszámoltunk: megyénk labdarúgócsapatai közül az NB III-ban szereplő STC Salgótarján és a Balassagyarmati VSE, továbbá a Megyei I. osztály tabelláját magabiztosan vezető SBTC csapatai jutottak a legjobb 64 közé. A Magyar Labdarúgó Szövetségben kisorsolták a Magyar Kupa 7. körének mérkőzéseit, ahol már a legjobb 32 közé jutás a tét. A mérkőzések időpontját 2017. október 25-re tűzte ki az MLSZ.

 

Az STC Salgótarján csapata a váciakat fogadja majd a Szojka Ferenc Stadionban. A Vác FC csapata jelenleg az NB II-es tabella középmezőnyében helyezkedik el, a kupában a Nagyatádi FC idegenbeli, 2-0 arányú legyőzésével jutottak tovább. A somosi-salgótarjáni csapat a vártnál talán egy kicsivel nehezebben jutott tovább az előző körből – a Pest megyei második vonalban játszó budakalásziak otthonában a meccs végén rúgott 2 góllal szerezték meg a győzelmet.

A megyei selejtezőből főtáblára jutott SBTC az előző körben a Vas megyei I. osztályban játszó Vasszécsényt fogadta és “ütötte ki” 7-2-es győzelemmel. A ellenfélnek sorsolt Szarvasi FC az előző körből a CredoBus Mosonmagyaróvár 4-1-es legyőzésével jutott tovább. Itt mindenképpen ki kell hangsúlyoznunk, hogy a szarvasiak a Békés megyei I. osztályban, míg a mosonmagyaróváriak az NB II-ben szerepelnek.

A Balassagyarmati VSE az élvonalbeli Diósgyőri VTK csapatát fogadja majd az Ipolypart úti sportpályán. A balassagyarmatiak harmadik vonalbeli csapatként – az STC-hez hasonlóan – az előző körben csatlakoztak be a Magyar Kupa küzdelemsorozatába. A hajdúsági első osztályban szereplő Sárrétudvar otthonában 8-1-re győzve jutottak tovább. A DVTK csapata az előző körből a VLS Veszprém idegenbeli, 3-1-es legyőzésével lépett tovább.

 

(Kiemelt fotó forrása: MLSZ | Twitter)