Magyar Kupa – A legjobb 64 közé jutott az STC és az SBTC is

Az NB I-es ellenfelet kapott karancslapujtőiek tisztesen helytállva estek ki, a Balassagyarmati VSE – az SBTC csapatához hasonlóan – “gombócból is sokat” rúgott aktuális ellenfelének.

 

Megyénk csapatai közül az STC Salgótarján NB III-ban szereplő játékosai kapták a legkönnyebb ellenfelet. Ennek ellenére a Pest megyei második vonalban játszó budakalásziak gól nélküli döntetlennel bírták az első félidőt. A második játékrészben az 59. percben Fülöp Adrián juttatta előnyhöz a somosi-salgótarjáni csapatot, azonban a 68. percben – tizenegyesből – kiegyenlítettek a vendéglátók. Az STC a legvégére őrölte fel két osztállyal alacsonyabb szereplő ellenfelét: Bogáti a 88., Oláh a 92. percben volt eredményes. Bogáti gólja után dupla cserével próbálta menteni a menthetőt a budakalászi csapat, de az újabb bekapott gól után már „nehezen viselt” lett a végjáték – a 96. percben a hazaiak kapusát ki is állította a bíró.

Budakalászi MSE – STC Salgótarján : 1 – 3 (0 – 0)

 

Az SBTC csapata hazai pályán fogadja a Vas megyei I. osztályban játszó Vasszécsényt. A mintegy 200 nézőnek az ügyeletes gólkirály Tarlósi első találatára a 10. percig kellett várnia. Bár Bata 24. percben rúgott góljára megérkezett az első vendégtalálat is, már az első félidőben egyértelművé váltak az erőviszonyok, hiszen a szünet előtt még Czigler, továbbá újfent Tarlósi is betaláltak. Tovább nehezítette a vendégek dolgát, hogy a 40. percben 10 főre fogyatkoztak, ennek ellenére a 44. percben – tizenegyesből – még szereztek egy gól. A második félidőben Czigler és Oláh hozták az SBTC góljait – utóbbi kettőt is. A meccs harmada környékén a cserékkel már pihentetni kezdte legjobbjai a fekete-fehér csapat a szemmel láthatóan jobban elfáradt vendégekkel szemben.

SBTC – Petőfi SE Vasszécsény : 7 – 2 (4 – 2)

 

A sorsolás eredményeképpen megyénk csapatai közül a legnehezebb ellenfelet Karancslapujtő csapata kapta, akik az NB I-es Balmazújvárost fogadták. A jelentős érdeklődés – szemre több mint félezer néző – előtt lejátszott meccsen a várakozásoknak megfelelően teljes mértékben beszorította saját kapuja elé a megyénk első vonalában szereplő karancslapujtőieket az élvonalbeli ellenfél. Néhány felvillanás erejéig a Novák család tagjai (Novák János csapatkapitány és fia, Norbert) tudtak veszélyhelyzetet teremteni a balmazújvárosi kapu előtt, de dolga inkább a hazaiak kapusának, Oláhnak akadt. Bravúros teljesítménye és a nyomást jól álló karancslapujtői védekezés összességében kapott gól nélkül teljesítette az első félidőt. A második játékrész elején Habovda, majd gyors folytatással Vólent is betaláltak. Ezt követően folytatódott az első félidő forgatókönyve, néhány felvillanás mellett a balmazújvárosiak uralták a pályát, de újabb gólokat nem tudtak szerezni a méltó ellenfélként fellépő karancslapujtőiekkel szemben.

 

Karancslapujtő KSE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő : 0 – 2 (0 – 0)

Az NB III-as Balassagyarmati VSE a hajdúsági első osztályban szereplő Sárrétudvar otthonában lépett pályára. A harmadik percben egy sárrétudvari öngóllal jutottak előnyhöz a balassagyarmatiak, akik a folytatásban alanyi jogon is bizonyították esélyességüket. Magos a 18., Tóth a 21. és a 33., Nagy a 37. talált be és bár az első félidő utolsó percében érkezett egy hazai válasz, lényegében fél óra alatt eldőlt a meccs. A pihenő után ott folytatták az Ipoly-partiak, ahol néhány perccel korábban abbahagyták: Nagy az 51., Molnár az 59. percben rúgta az újabb gólokat. Kis Károly vezetőedző ekkorra már minden cserelehetőségét kihasználta, hogy pihentesse legjobbjait. A végeredményt Magos állította be a 88. percben

Sárrétudvari KSE – Balassagyarmati VSE : 1 – 8 (1 – 5)

 

3100.hu Fotó: SBTC – Petőfi SE Vasszécsény mérkőzés a Tóstrandi Sporttelepen