Leütöttek és kiraboltak egy férfit Salgótarjánban

 

A Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítvány alapján előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akik 2017. május 26-án (pénteken) a kora esti órákban a nyílt utcán leütöttek és kiraboltak egy férfit – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

Az akkor már ittas gyanúsítottak az egyik salgótarjáni vasúti aluljárónál található járdaszakaszon vették észre a láthatóan erősen ittas állapotban lévő sértettet. Ekkor elhatározták, hogy kirabolják. Amikor a férfit utolérték, egyikük a fején megütötte – ettől a férfi elesett, eltört az állkapcsa eltörött és elvesztette az eszméletét is. A mozdulatlanul, eszméletlenül fekvő sértett nadrágjának zsebeit és övtáskáját a két férfi közösen átkutatta, végül 64 ezer forint készpénzt vettek el tőle.

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Az elkövetőket azonban mindeközben megzavarta egy egyelőre ismeretlen személy, aki egy szürke színű személygépkocsival érkezett éppen a helyszín közelébe. A rendőrség jelenleg is keresi a szemtanút, aki az autójából kiszállt és felszólította a két férfit, hogy fejezzék be amit csinálnak. [/highlight]

Ők aztán megfenyegették, hogy megverik és elzavarták a helyszínről. A gyanúsítottak a sértettől zsákmányolt készpénzt gyorsan ismeretlen helyre rejtették annak ellenére, hogy az esetet követően perceken belül elfogták őket a rendőrök.

 

A két büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra rendelte el szökésük és elrejtőzésük, továbbá a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.