Központi sterilizálót adtak át a kórházban

Bercsényi Lajos főigazgató és Kövér László, az Országgyűlés elnöke a kórház központi sterilizáló egységének ünnepélyes átadásán (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Új, 200 millió forint értékű központi sterilizálót adtak át a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban kedd délután.

 

Az avatáson – amelyen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is – Bercsényi Lajos, az intézmény főigazgatója kifejtette: az elmúlt tizenöt évben 5,3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a salgótarjáni kórházban, köszönhetően a 19 eredményes pályázatnak. A most elkészült, 200 millió forintból megvalósított központi sterilizálóban háromféle kezelés lehetséges: hő- vagy kémiai hatással, valamint plazmasterilizálással is lehet csírátlanítani a kórházi felszereléseket.

Bercsényi Lajos hozzátette: évente 23 ezer fekvő- és több százezer járóbeteg fordul meg az intézményben, ellátásukról 950 dolgozó gondoskodik.

Ez a kórház az év minden napján, csendesen teszi a dolgát, zökkenőmentes a működés azóta is, hogy állami tulajdonba került

– fogalmazott.

 

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház központi sterilizáló egysége (MTI Fotó: Komka Péter)
A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház központi sterilizáló egysége (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Szólt egy határon átnyúló pályázatukról is, amelyet a szlovákiai Losonc kórházával közösen nyertek el: a százmillió forint értékű támogatás egyrészt az energiahatékonyságot szolgálja, másrészt olyan traumatológiai diagnosztikai műszerek beszerzését, amelyeket szükség esetén mindkét intézmény használhat.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kifejtette: eredményesen működik a Szent Lázár Megyei Kórház, ami öröm, de akadnak olyan szakpolitikai kérdések is, amelyek még megoldásra várnak. A felzárkóztatáshoz további kormányzati támogatásokra is szükség van – tette hozzá.

 

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Bercsényi Lajos főigazgató és Kövér László, az Országgyűlés elnöke a kórház központi sterilizáló egységének ünnepélyes átadásán (MTI Fotó: Komka Péter)