Közmeghallgatás lesz csütörtökön a Városházán

3100.hu Fotó: Dániel Zoltán és Huszár Máté alpolgármesterek, Fekete Zsolt polgármester, Tóthné dr. Kerekes Andrea jegyző és Varga Tamás aljegyző a közgyűlés mai ülésén

Magyarországon minden település képviselő-testületének évente legalább egyszer közmeghallgatást kell tartania, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek.

 

Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb tizenöt napon belül választ kell adni a településvezetőknek. Salgótarjánban az idei évi közmeghallgatást 2017. november 30-ra tűzte ki a város közgyűlése. Az érdeklődő városlakókat 17 órai kezdettel várják a salgótarjáni Városháza első emeleti dr. Förster Kálmán termébe.

Tavaly egy hosszabb polgármesteri, illetve városfejlesztési irodavezetői ismertetőt követően mindösszesen 3-4 lakos szólalt fel a közmeghallgatáson. Volt aki – Pécskő úti lakosként – a belvárosi parkolási nehézségekre kért megoldást, de szóba került a Pécskő úti kereszteződés lámparendje is. Akadt aki a városi fejlesztések gondosságát kérdőjelezte meg, de olyan is volt, aki – éppen ellenkezőleg – a városon belüli helyes pénzmegosztást dicsérte. Ezen a közmeghallgatáson derült ki az is, hogy a Karancs és Bányász utak felújítását elutasította az erre irányuló pályázatot elbíráló bizottság, de a kérdés aztán heteken belül megoldódott egy kormánytámogatás segítségével.