Kompetenciamérés: sereghajtók között a nógrádi diákság

 

Az utolsók között a nógrádi diákság a 2016-os kompetenciamérés eredményei alapján. A tavalyi országos kompetenciamérésben 4308 oktatási intézményben mérték fel a diákok teljesítményét.

 

A 6., a 8. és a 10. évfolyamos tanulók ugyanabban az időpontban és azonos körülmények között, az arra kiképzett felmérésvezetők irányításával és felügyeletével írták meg a felmérést. Ennek során egy kétszer 45 perc hosszúságú matematikai és egy kétszer 45 perc hosszúságú szövegértési tesztet oldottak meg.

A most közzétett statisztikai adatokból kiderül: a nógrádi diákok átlagban mindhárom érintett évfolyamon az alul-teljesítők közé tartoznak. Jellemzően csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén diákságánál, egyes esetekben Somogy vagy Jász-Nagykun-Szolnok megyék fiataljainál teljesítettek jobban mind a matematika, mind a szövegértés terén.

Megyén belül a két általános iskolai évfolyam esetében matematikai és szövegértési kompetenciákat tekintve is a Balassagyarmati járás diáksága érte el a legjobb mutatót, míg a 10. évfolyam esetében – szintén mindkét területen – a pásztói diákok állnak a nógrádi járások rangsorának elején.

 

 

Kiemelt fotónk illusztráció!