Kiraboltak egy 17 éves fiút Salgótarjánban, majd kábítószert vásároltattak vele

Egy 19 éves férfit és fiatalkorú társát vették bűnügyi őrizetbe a rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre szombaton este hat óra előtt nem sokkal tettek bejelentést arról, hogy kiraboltak egy fiút Salgótarjánban. A rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként beazonosították és még aznap elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 19 éves férfit, majd vasárnap 17 éves fiatalkorú társát is előállították.

Az elkövetők Salgótarján belterületén elkérték egy 17 éves fiú ismerősük karóráját, majd megfenyegették, hogy megverik. Ezt követően az idősebbik kétszer ököllel megütötte a fiút és erőszakkal levetette róla a kabátját is, miközben ismételten megfenyegette. Ezután visszaadták a fiúnak a kabátban lévő mobiltelefonját és azt követelték tőle, hogy azt adja el, a pénzből pedig vásároljon nekik kábítószert. A fiú ennek eleget tett, majd később átadta nekik az időközben megvásárolt kábítószergyanús anyagot. Ekkor visszakövetelte volna a tőle elvett értékeket, de az idősebbik gyanúsított ismét megütötte.

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított felnőtt korú férfit és fiatalkorú társát rablás bűntett ügyében bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, egyben vizsgálják azt is, hogy a fentiek alapján milyen más bűncselekmény valósult meg az eset kapcsán.

 

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)