Kiemelt szervezetté minősítésre pályázik idén a Zenthe Ferenc Színház

3100.hu Fotó: A Zenthe Ferenc Színház otthona, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ

 

Az indulás évének tizenkét alkalmával szemben immáron több mint száz előadást jegyez ebben a szezonban a Zenthe Ferenc Színház. Salgótarjánban harmincöt előadást tűztek műsorra, a többivel a megye városaiban és az ország legkülönbözőbb pontjain lép fel a társulat.

 

Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. vezetője a Rádió Focus kérdésére elmondta:

2012-ben, amikor indult a színház, akkor volt összesen tizenkettő Zenthe-előadás, most pedig már 116-nál járunk. Három év alatt ez egy olyan óriási fejlődés, amit országosan is elismernek. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk a legmagasabb kategóriájú színházak közé tartozni, ezért majd ez év augusztusáig be is nyújtjuk az Emberi Erőforrások Minisztériumához a kiemelt előadó-művészeti szervezetté történő minősítést. Ez azt jelentheti a Zenthe Ferenc Színház életében, hogy 2017-től vélhetően állami normatív támogatással is tudják segíteni a színházszervező-értékteremtő munkánkat.

Simon Lajos kiemelte azt is, hogy gyermekelőadások közül a Kíváncsi királykisasszony vagy a Vén diófa titka a legnépszerűbbek, míg a felnőtt előadások közül a Hazatérést, a Liliomfit és a Kakuk Marcit kedvelik leginkább – hangzott el a Rádió Focus ma délutáni hírblokkjában.

 

3100.hu Fotó: A Zenthe Ferenc Színház otthona, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ