Két salgótarjáni cukrász-remekmű is a legjobb négy között a Magyarország Tortája 2015 versenyben

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás mogyorótorta a salgótarjáni Kézműves Cukrászattól (Forrás: www.sutichef.hu)

Igen erős mezőny indult idén a Magyarország Tortája címért. A szakmai zsűri nehezen döntött a továbbjutókról: annyira nehéz volt a döntés, hogy az eredetileg tervezett három továbbjutó torta mellé egy negyediket is beszavaztak a döntőbe.

 

A döntős torták Salgótarjánon kívülről

  • Fűszeres málna torta – Damniczki Balázs, Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár
(Forrás: www.sutichef.hu)
(Forrás: www.sutichef.hu)

Öt különböző textúrából álló finomság, melyben mandulás felverten fekszenek a málna mousse, a fahéjas ganache és a streuzel (mandulás ropogós) rétegek. És hogy mitől fűszeres? A legfelső réteg egy málnás és szegedi édesnemes pirospaprikás tükör!

 

  • Hortobágyi Naplemente torta – Bacskó Szilárd, Eleven Cukrászat, Balatonkenese
(Forrás: www.sutichef.hu)
(Forrás: www.sutichef.hu)

“Müzli” tésztán – melyben karamellizált cukorban répa, alma, kókusz, dió, citromhéj, dió és fahéj ötvöződnek – ízletes meggykrém, citromkrém és meggyöntet rétegződik.

 

A döntős torták a salgótarjáni Kézműves Cukrászda konyhájából

  • Palóc-nemes karamelltorta meggyel és mogyoróval
(Forrás: www.sutichef.hu)
(Forrás: www.sutichef.hu)

Meggysziruppal meglocsolt és karamellizált mogyoróval készült képviselő felverten meggykrém és karamell mousse sorakoznak, karamellel áthúzva.

 

  • Pannonhalmi sárgabarack pálinkás mogyorótorta
(Forrás: www.sutichef.hu)
(Forrás: www.sutichef.hu)

A karamellizált mogyoróval készült mandulás felvertet ezúttal pannonhalmi sárgabarack pálinkás sziruppal locsolta meg a mester, erre kakaóvajas sárgabarack krémet tett, majd újabb mandulás felvertre mogyorós tejcsokoládé mousse-t öntött és végül karamellel áthúzta.

 

A verseny a döntőbe jutott négy tortával a háttérben zajlik tovább; a zsűri két körben végzi majd munkáját, jövő héten hétfőn hoznak majd döntést, melyet a későbbiekben sajtótájékoztató keretein belül, augusztus elején ismerhetjük majd meg. A döntőbe jutott tortákról, az aromamentes cukrász-termékekről, jövőbeli terveikről és a salgótarjáni Kézműves Cukrászat “hitvallásáról” Szó Gellérttel beszélgettünk.

 

 

Cikkünk elkészítéséhez köszönjük a www.sutichef.hu segítségét!
Kiemelt fotó: Pannonhalmi sárgabarack pálinkás mogyorótorta a salgótarjáni Kézműves Cukrászattól (Forrás: www.sutichef.hu)