Kerékpárút épülhet a Karancs-völgyben

 

Karancsalja önkormányzata Karancslapujtővel és Karancskeszivel közösen pályázott a mintegy 12 kilométeres kerékpárút kialakítására. A beruházásra 1 milliárd forint támogatást nyertek a települések.

 

Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere a 100,4 Rádió 1 kérdésére elmondta: a beruházásra elsősorban közlekedésbiztonsági indokok miatt van szükség. A három településen keresztülvezető Karancs-völgyi úton több szakaszon nincsen járda, így az autók mellett a gyalogosok és a kerékpárosok is az úttestet használják. Karancsalján az út mintegy harmada mellett nincsen járda, továbbá ez a legforgalmasabb útszakasz is, hiszen a völgy különböző településein élők a településen biztosan keresztül kell hogy haladjanak Salgótarján felé vagy felől.

A településvezető elmondta: a kerékpárút építéséhez kapcsolódó előkészületek már megkezdődtek, a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás már folyamatban van. A kerékpárút Karancsalja, Karancslapujtő és Karancskeszi települések belterületein, illetve Karancslapujtő és Karancskeszi között külterületi szakaszon is megépül majd.

 

Azt már korábban bejelentették, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 41,3 milliárd forintos nógrádi keretéből Pásztó és Bátonyterenye között is kerékpárút épül majd, a Karancs-völgyihez hasonlóan, szintén 1 milliárd forintos támogatásból.

 

Kiemelt fotó: Járda nélküli útszakasz a Karancs-völgyben Karancsalja és Karancslapujtő határában