Kerekes kukában tolták el a zsákmányt a tolvajok egy nógrádi kistelepülésen

Előzetes letartóztatásba került a férfi, aki társával egy bolt raktárát fosztotta ki és a szomszédból lopott kukában vitte el az összekészített holmikat. Két gázpalackot már nem bírtak el, ezért azokat egy arra járó ismerősükkel küldték haza.

A Nógrád Megyei Főügyészség közölte: a férfi december 29-én egy meg nem nevezett nógrádi kistelepülésen sétált a barátnőjével, amikor szilveszter előtti pénztelenségük miatt hangulatukban elhatározták, hogy a falu vegyesboltjának nyitott udvarán lévő raktárépületből fognak lopni. Előbb a férfi, majd társa ment be a vegyesbolt körbekerített, kapuval zárható, de nyitva hagyott hátsó udvarára, ahol a raktárként funkcionáló garázsépületből különböző tárgyakat gyűjtöttek össze és azokat több fordulóban az utcára kivitték.

A férfi két gázpalackot egy arra járó ismerősével vitetett el, a többi tárgy elszállításához pedig egy kerekes kukát hozott el a szomszéd ház udvaráról. Többek között esernyőt, frizbit, cipőt, ásványvizet, energiaitalt, de karácsonyi gyertyát és virágföldet is pakoltak, illetve egy láncfűrészt is magukkal vittek, ezeket a kukába pakolva tolták el a helyszínről. A bolt üzemeltetője azonban közben észlelte a lopást és hívta a rendőrséget, fia pedig az elkövetők után indult és visszavette tőlük az eltulajdonított dolgokat.

A többszörös és különös visszaeső férfi ellen három rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás, de vele szemben két további büntetőeljárás is folyik, amelyek – mint az a fentiekből kiderült – nem tartották vissza őt a bűnismétléstől. A gyanúsított jövedelemmel nem rendelkezik, tettestársával közös cselekményét a pénzszerzés motiválta, ezért a bűnismétlés veszélye miatt – az ügyészi indítványban írtakkal egyetértve – a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!