Karancslapujtői házkutatás követte a közúti ellenőrzést

A salgótarjáni rendőrök egy karancslapujtői férfit vettek őrizetbe – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Eltiltás hatálya alatt vezetett, otthonában kábítószert találtak.

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei kedden délelőtt ellenőriztek a városban egy személygépkocsit és annak 41 éves vezetőjét. Itt merült fel annak gyanúja, hogy a férfi kábítószert fogyasztott, illetve tart magánál. A rendőrök aztán a férfi karancslapujtői lakásán megtartott házkutatáson digitális mérlegeket, vízipipát és összesen mintegy 24 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

 

 

Az is kiderült: a Salgótarjáni Járásbíróság – 2018 márciusáig – jogerősen eltiltotta a férfit a járművezetéstől.

A lefoglalt rózsaszín kristályos állagú por az elvégzett gyorsteszt alapján methadont tartalmazott, amely kábítószernek minősül.

A hatóság tagjai a sofőrt a rendőrkapitányságra előállították, kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. Emellett az eltiltás hatálya alatti járművezetés szabálysértése miatt a rendőrök kezdeményezték a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását is.

 

(Fotók forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)