Karancsalján is csatlakoznak a TeSzedd!2017 akcióhoz

Karancsalján is csatlakoznak pénteken és szombaton az országos TeSzedd!2017 akcióhoz – közölte a szervező Karancsaljáért Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

Mede Zsuzsanna ismertette: az óvodások pénteken délelőtt tisztítják meg az intézmény környékét, míg az általános iskolások – szintén intézményük környékén – pénteken délután fél kettőkor csatlakoznak az akcióhoz.

Karancsalján a lakosságot is várják, szombaton reggel 8 órakor a községi parkban csatlakozhatnak az akcióhoz a felnőttek, családok, baráti társaságok és mindenki, aki ilyen formában szeretne tenni szűkebb lakókörnyezetéért.

Szombaton a patak környékét, továbbá a Petőfi utat, valamint ha a létszám elegendő lesz hozzá, akkor a Bercsényi, illetve a Szabadság utat is megtisztítják majd az önkéntesek. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a szombati résztvevők láthatósági mellényt is hozzanak magukkal, mivel forgalmasabb útszakasz mentén is tevékenykednek majd. Az eszközöket, kesztyűket és zsákokat a szemétszedéshez a Karancsaljáért Alapítvány biztosítja majd, az összegyűjtött szemét elszállítását pedig az önkormányzat vállalta.

 

TeSzedd!2017

Szeptember 15-17-én lesz a TeSzedd!2017 – önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, mellyel Magyarország a nemzetközi takarítási világnaphoz is csatlakozik. Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is cél, valamint a lakosság körében népszerűsíteni az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van.

A TeSzedd! mozgalomban tavaly 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2240 helyszínen csaknem 2900 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

A TeSzedd!2017 honlapján megtalálható térkép azt mutatja: Nógrád megyében több mint félszáz helyszínen lehet csatlakozni az akcióhoz. Salgótarjánban például szinte az összes városrészben lesz egy-egy takarítási akció.

 

Kiemelt archív fotó: Önkéntes fiatalok egy korábbi TeSzedd! akció idején (MTI Fotó: Komka Péter)