Interkontinentális bajnoki címért is kesztyűt húznak ma este Salgótarjánban

Egy igazán izgalmasnak ígérkező félnehézsúlyú magyar bajnoki címmérkőzés is megrendezésre kerül a Felix Promotion következő bokszgáláján, melyet az M4 Sport csatorna 2017. november 10-én, pénteken, élőben közvetít majd a salgótarjáni Városi Sportcsarnokból.

 

Az esemény főmérkőzésén két veretlen, a súlycsoport közvetlen élvonalába vágyó cirkálósúlyú ökölvívó, Szellő Imre (18 győzelem) és Robert Hall Jr. (11 győzelem) küzd a WBO interkontinentális bajnoki címért. Az amerikai bunyós és stábja egy hét hetes edzőtábort követően, szombat este érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre, hogy az utolsó simításokat már a mérkőzés helyszínén végezhessék el. Robert Hall Jr. ezen a héten már egy salgótarjáni boksz klubban készült az összecsapásra.

 

Bacskai Balázs a tanzániai Salehe Mkalekwa (10 győzelem, 3 vereség) ellen húz kesztyűt, a félnehézsúlyú magyar bajnoki övéért pedig a magyar piacvezető bokszvállalkozás két remek ökölvívója, a korábbi WBO Európa-bajnok Baranyi Richárd (19 győzelem, 2 vereség) és a veretlen Kis Máté (9 győzelem, 2 döntetlen) küzd majd.

A két versenyző ellenkező előjellel vág neki a párharcnak. Baranyit, profi karrierjének 2013-as kezdete óta, kiemelt figyelemben részesíti a Felix Promotion, ám a nyári angliai “kalandja” után Salgótarjánban meg kell erősítenie, hogy továbbra is alkalmas erre a kitüntetett figyelemre. Kis Máté karrierje viszont most érkezett el ahhoz a ponthoz, hogy bebizonyíthassa, neki is helye van az istálló leginkább reflektorfényben lévő ökölvívói között.

Kis Máté jó képességű srác, több kiváló mérkőzést láttam már tőle. Jó vére van és a salgótarjáni mérkőzés neki egy hatalmas kiugrási lehetőség, ami megsokszorozhatja az erejét, valamint a küzdeni tudását. Ugyanakkor itthon én vagyok az elsőszámú ökölvívó félnehézsúlyban, és a mérkőzésünk után sem lesz másként. Nem fogok kérdőjeleket hagyni!

– fogalmazott ellenfeléről Baranyi Richárd.

Nem titkolom, nagy csatára számítok, és erre készülök minden edzésen. Nagy lehetőség nekem a salgótarjáni címmérkőzés, hogy magasabb szintre kerüljek a profi ökölvívók ranglétráján. Kemény ellenfélnek ígérkezik Baranyi, de nem ő lesz, aki a céljaim útjába fog állni. Nyernem kell, nyerni is fogok!

– jelentette ki Kis Máté.

Az este során összesen 9 mérkőzést láthat majd a közönség a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A kapukat 18:30-kor nyitják, az esemény 19 órakor kezdődik majd.

 

Kiemelt fotó: Robert Hall Jr. (Forrás: Felix Promotion)