Indul a Nógrád Megyei Darts Liga!

Első alkalommal indul útjára a Nógrád Megyei Darts Liga a Salgótarjáni Párducok Darts Club szervezésében. A pontszerzős bajnokságban a szervezők első- és másodosztályban várják a sportot kedvelő igazolt és amatőr versenyzőket.

Takács Zoltán, a szervező klub szakosztályvezetője a 3100.hu megkeresésére elmondta: 2018. február 23-án lesz az első forduló. Az összesen 12 versenyből álló sorozat állomásain egy-egy játékos alkalmanként kétszer áll majd tábla elé.

Szeretnénk minél több emberrel megismertetni a darts világát, hiszen ez már több mint egy kocsmasport és ezt szeretnénk is megmutatni az embereknek – emelte ki Takács Zoltán.

A Nógrád Megyei Darts Liga elindításával elsődleges céljuk, hogy a darts iránt érdeklődők szervezett keretek között tudják űzni a sportot Nógrád megyében is. A jelentkezéseket 2018. február 18-ig várják, további információ a Nógrád Megyei Darts Liga Facebook oldalán érhető el.

 

 

Egyre népszerűbb a darts hazánkban is

A Magyar Darts Szövetség 60 tagegyesülete jelenleg már több mint 1500 igazolt versenyzőt jegyez. Nógrád megyében két egyesület várja jelenleg a darts sport iránt érdeklődőket. A Salgótarjáni Párducok Darts Club tagjai között 21, a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesületben 17 versenyengedéllyel rendelkező, igazolt dartsos űzi a sportot. Ők a sportág NB III-as bajnokságában szerepelnek.

A Salgótarjáni Párducok Darts Club a városi sportcsarnok szomszédságában alakította ki bázisát, itt az edzések mellett több “open”-t, azaz nyílt versenyt is megrendeztek már, ahol a versenyengedéllyel rendelkezők mellett bárki kipróbálhatja magát. A salgótarjáni nyílt versenyek rendszeres vendégei Takáts Gábor és Kovács Patrik magyar válogatottak és Török László, az Eurosport darts szakkommentátora is, de legutóbb az utánpótlás válogatott Katona Bencével is meccselni lehetett.

Bár még nagyon fiatal a klub, a versenyszervezés terén már most igen aktívak: tavaly debütáltak mint Magyar Kupa rendezők; székhelyükön kétszer rendeztek már országos darts versenyt a salgótarjáni Hallássérültek Egyesületének felkérésére; de a PDC Hungarian Fan Club invitálására ott voltak január első felében az érdi VI. Target Amatőr Kupa lebonyolításában segédkezők között is, ahol 1300-nál is több amatőr próbálta ki magát a táblák előtt.

A Mátraterenyei Darts Barátok Egyesülete szintén 2015 végén alakult, őket tavaly vették fel a Magyar Darts Szövetség tagegyesületei közé. Rábaközi Áron, az egyesület vezetője elmondta: Magyar Darts Liga régiós fordulót már tavaly is rendeztek, a következőt pedig éppen 2018. február 7-én, szerdán tartják majd Nádújfaluban (itt csak versenyengedéllyel rendelkezők indulhatnak). Az egyesület jelenleg a helyi iskola tornatermét vagy más, dartsra alkalmas termeket használ edzésre és versenyek rendezésére, de idei céljuk nekik is az, hogy saját klubhelyiséget alakítsanak ki.

 

(Fotók: SPDC)