Idén is bajnok a Rafael-Szabó páros

(Fotó: www.rallyheart.hu)

 

Megvédve a tavalyi bajnoki címet, idén is kategóriájuk élén végzett a Rigó Motorsport Rafael Tamás – Szabó Balázs salgótarjáni párosa az Országos Rallye Bajnokság összetettjének 4-es géposztályában. A kategória a nagyköbcentis kétkerék-meghajtású túraautókat takarja. Az összetett győzelemről és a jövő terveiről Rafael Tamás nyilatkozott kérdésünkre.

 

A tavalyi év hibáiból tanulva idén már biztosak voltunk benne, hogy nem fogunk murvás futamokon indulni. Úgy raktuk össze a bajnokságunkat, hogy csak a tisztán aszfaltos versenyeken álljunk rajthoz. A tavalyi évben rájöttünk, hogy nem az autónknak való a murva, így csak ezek a versenyek jöhettek számításba. Mivel a bajnokság nyolc futamból állt és két futamot lehetett “mínuszolni”, ezért úgy számoltuk, hogy ha a két murvás futamot kihagyjuk, de a többi versenyen jó eredményt érünk el, akkor meglehet a bajnoki cím. Mindenhol nyerni tudtuk a kategóriánkat, így végül is megnyugtató előnnyel nyertük meg az idei bajnokságot

– összegzett Rafael Tamás.

 

(Fotó: www.rallyheart.hu)
(Fotó: www.rallyheart.hu)

 

Úgy tűnik, 2017-ben sem bízhatnak abban az ellenfelek, hogy a páros ne lenne ott a bajnoki futamok rajtjánál. Sőt, némileg előre is szeretnének lépni.

Jövőre – nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy – egy új autóval indulunk, egy új autó építésébe fogtunk. Ugyanebben a kategóriában versenyzünk majd, csak egy modernebb és egy kicsit ütőképesebb autót szeretnénk, amivel egy kicsit a bajnokság abszolút értékelésében is előrébb szeretnénk végezni. Jövőre ezt a célt tűztük ki. A csapaton nem változtattunk tavalyról idénre sem, és jövőre sem szeretnénk. Annyira jó és baráti a viszony a csapaton belül, hogy ezen nem szabad változtatunk – mondta el Rafael Tamás.

 

Fotók: Rigó Motorsport | www.rallyheart.hu