Hóhelyzet – Korlátozzák a teherautók közlekedését Nógrádban

 

A 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek egyik határátkelőhelyen sem léphetnek át Szlovákiába.

 

Az intenzív havazás miatt csúszóssá váltak az utak, ezért 2017. január 13. 6:30-tól a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek közlekedésének korlátozását. Az érintett gépjárművek közlekedését már Pest megyében az M2-es autóúton a 2-es főút irányába is korlátozzák. A tehergépjárművek a kijelölt parkolóban várhatják meg a tilalom feloldását. A korlátozás visszavonásig érvényes.

 

Frissítés! Az intenzív havazás miatt korábban elrendelt 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását 2017. január 13-án 14 óra 50 perctől visszavonták a 2-es számú főút Nógrád megyei útszakaszán. 

 

A jelenlegi adatok szerint a szlovák hatóságok a rendkívüli időjárásra való tekintettel valamennyi Nógrád megyei határátkelőt lezárták és a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű és afeletti gépjárművek határátlépését korlátozzák – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Megyénkben a közutak havasak, azokat megközelítőleg tíz centiméter hótakaró fedi. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lehullott hó mennyiségére és az ezzel járó megváltozott közlekedési körülményekre tekintettel  az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • teletankolt és téli gumiabronccsal felszerelt gépjárművel induljanak útnak,
  • a gépjárművüket minden elindulás előtt tisztítsák meg, a gépjárműben helyezzenek el a gépjármű tisztításához szükséges eszközöket, illetve esetlegesen meleg, takarót teát.

Közlekedésük során a megváltozott időjárási körülmények miatt tartsanak megfelelő követési távolságot, kerüljék a hirtelen fékezést és manőverezést. Vigyázzanak az úttest szélén közlekedő és az úttesten áthaladó gyalogosokra. Elindulásuk előtt mindig informálódjanak a médián keresztül az aktuális közlekedési és időjárási információkról. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a gépjárművezetők fokozott óvatossággal és türelemmel, valamint a mindenkori időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

 

(MTI Fotó: Komka Péter)