Hazanéző – 2017/02.

Köd a város felett - a szélcsend és a köd miatt a levegő szennyezettsége ismét meghaladja a küszöbértéket a városban (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Ez történt a városunkban és környékén februárban.

 

Önkormányzat

3100.hu | Csendesen elfogadták a város idei költségvetését, béremelésekről is döntöttek

A februári napirendi pontok között szerepelt a város 2017-es költségvetésének tárgyalása is, melyet végül hozzászólás, kérdés és vita nélkül fogadtak el.

 

Gazdaság

3100.hu | 385 millió forint munkahelyteremtő támogatás érkezik a Salgglas Zrt.-hez

A salgótarjáni járműipari üveggyártó, a Salgglas Zrt. 770 millió forintos fejlesztését 385 millió forinttal segíti a kormány – jelentette be Varga Mihály városunkban. 35 új munkahely jön létre.

 

Közélet

3100.hu | A rászorulók vihetik haza a nap végére megmaradó pékárut a Kézműves Cukrászattól

Azt kérik, hogy a lehetőség híre jusson el az arra rászorulókhoz. Szeretnénk egy kis figyelmet szentelni azoknak, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

3100.hu | Újabb csődegyezségi tárgyalás zajlott a mai napon a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél

A hitelezők újabb 25 nappal meghosszabbították a csődeljárást, mely a törvény immáron a végleges lehetséges határidőt jelenti.

 

112

3100.hu | Előzetes letartóztatásban a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nő

Előzetes letartóztatásba került az a 27 éves mihálygergei nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy közvetlenül a szülés után megölte kislányát.

 

Sport

3100.hu | Papp Ildikó 13. helyen végzett a Világbajnokság kvalifikációs futamában

Ezzel az eredménnyel bár nem sikerült továbbjutnia, de a szezonbeli legjobbját tudta nyújtani.

3100.hu | Városi Bálon díjazták a legjobb salgótarjáni sportolókat

Tájfutás, ökölvívás, öttusa, kosárlabda, hegyikerékpár, úszás és autóversenyzés területén születtek tavaly a legjobb salgótarjáni eredmények a városvezetés döntése alapján.

 

Természet

3100.hu | Így teltek az elmúlt napok a Salgótarjánra telepedő köd felett

Amíg mi itt lent, a városban túlnyomórészt a ködben (és a szmogban) töltöttük a napokat, a város körüli magaslatok ismét ezen réteg fölé emelkedtek.

3100.hu | Íme egy közel száz éves salgótarjáni alagút és az ott talált cseppkövek

A tíz-tizenkét centiméteres cseppkövek létezéséről – nagy nyilvánosság előtt – három és fél éve hallhattunk először. Most újra bejárták az alagutat.

 

Nógrád megye

3100.hu | 23-as főút: elkerülő utat kaphat Kisterenye, Nemti és Nádújfalu is

Elindult az a környezeti hatásvizsgálati eljárás, mely a 23-as és 25-ös számú főutak Bátonyterenye és Ózd közötti, Nógrádot érintő szakaszainak fejlesztésére vonatkozik.

3100.hu | Rekonstrukciós terv készült a kisterenyei víztározóra

A tározó elsődleges hasznosítási célja továbbra is az árvízcsúcs-csökkentés – tudtuk meg a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságtól.

 

Érdekességek

3100.hu | Mennyire segítik a salgótarjániak a mentőautók közlekedését? Megmutatjuk!

Talán nem mondhatjuk azt ez alapján a három – még 2011-ben készült – belső kamerás felvétel alapján, hogy a Salgótarjánban közlekedők ne figyelnének a közeledő mentőautóra. De bizony azt sem, hogy ne lenne még hová fejlődnie a városban közlekedőknek.

 

Kiemelt fotó: Februári köd a város felett – a szélcsend és a köd miatt a levegő szennyezettsége ismét többször is meghaladta a küszöbértéket Salgótarjánban (MTI Fotó: Komka Péter)
CLOSE
CLOSE