Hazanéző 2017/01.

 

Ez történt a városunkban és környékén januárban.

 

Önkormányzat

3100.hu | Isten éltessen még nagyon sokáig, Salgótarján!

Salgótarján várossá nyilvánításának 95. évfordulója alkalmából tartottak díszünnepséget január 27-én, ahol a városi kitüntető címeket és díjakat is átadták.

3100.hu | 288 millió forintos támogatást nyert el a Szent Lázár Megyei Kórház

A támogatási összeget ezúttal teljes egészében a kórház működtetésének költséghatékonyságára költ(het)ik majd, szem előtt tartva a gazdaságosság és az üzembiztonság elveit.

 

Közélet

3100.hu | Műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzés indul szeptemberben Salgótarjánban

Szenátusának döntése alapján az Óbudai Egyetem 2017 szeptemberétől műszaki felsőoktatási szakképzést indít Salgótarjáni Telephelyén.

3100.hu | Tovább tárgyalhat hitelezőivel a Palóc Nagykereskedelmi Kft.

Meghosszabbította a fizetési moratóriumot a bíróság, így a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. tovább folytathatja a tárgyalásait a hitelezőkkel – a Cégközlönyben megjelent közlemény szerint az új határidő április 6.

 

112

3100.hu | Drogterjesztő hálózatot számoltak fel a nógrádi rendőrök

Kalmár Zsolt megyei bűnügyi főkapitány-helyettes úgy fogalmazott: ennek a bűnszervezetnek a felszámolása az utóbbi tíz év egyik legnagyobb eredménye – mind méretében, mind a kényszerintézkedések számát tekintve.

3100.hu | Jogerősen befejeződött a salgótarjáni medvekilövés miatt indított büntetőeljárás

Egy vádlottat részben felmentett, egynél pedig enyhített a büntetéseken a Balassagyarmati Törvényszék a medveügyként elhíresült büntetőperben. Az ítélet jogerős.

 

Sport

3100.hu | Újra nekivágott az olimpiai kvalifikáció kiharcolásának Papp Ildikó

Két újabb nemzetközi sífutóversenyen is rajthoz állt az elmúlt napokban a salgótarjáni Papp Ildikó. Sífutónk célja rövidtávon a Világbajnokságon való részvétel, a hosszabb távú cél pedig a Téli Olimpiára való sikeres kvalifikáció.

3100.hu | A Fradi nyerte a 25. Gabora Gálát

A Ferencváros csapata 12. alkalommal nyerte meg a Gabora Gálát. A 25. alkalommal megrendezett jótékonysági esemény ezúttal is egész napos telt házat hozott a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

 

Természet

3100.hu | Vaddisznók helyett most sok helyen az őzek járják a kerteket

A kerítés alatt átbújó vaddisznók helyett ezúttal a felette átugorva a kertekbe bejutó és ott táplálkozó őzek okoznak gondot a térségben több helyen is. A probléma jellemzően az erdő-közeli falvakat, városrészeket érinti.

3100.hu | Táplálékának emészthetetlen részei okozták Január, az itthon telelő gólya vesztét

A Január nevű fehér gólya már a negyedik hazai telelésére készült, a hideg hónapokat most is az Ipoly-völgyben, Szécsény környékén töltötte.

 

Nógrád megye

3100.hu | Szvorák Katalin és Huszti Péter kapta idén a Madách-díjat

A Nógrád Megyei Önkormányzat balassagyarmati ünnepségén adták át a Madách-díjakat Szvorák Katalin népdalénekesnek és Huszti Péter színművésznek.

3100.hu | Egy nógrádi helyszín maradt a vár- és kastélyprogramokban

Négyből. A felülvizsgált Nemzeti Várprogramból Nógrád, Drégely, Hollókő is kikerült. A Nemzeti Kastélyprogramban az egyetlen – korábban is érintett – benczúrfalvai helyszín bent maradt.

 

Érdekességek

3100.hu | Üveg – a csillogó múlt megvillan a romok között

Ezzel a címmel tette közzé legújabb felvételeit az Aperti Film csapata. Városunk történetének egyik meghatározó témájáról, a salgótarjáni üveggyártásról forgattak.

3100.hu | Így készülnek a különböző papírdobozok Salgótarjánban

A Salgóbox Kft. 3 fő termékei egyre inkább az iratrendező és irattároló dobozok, ezekből évente 130 ezer darabot meghaladó számú terméket készítenek és újabban egyre több nyomtató festékpatronját, kazettáját juttatják el a gyártók a felhasználókhoz az általuk gyártott dobozokban.

3100.hu | Így épült közel 60 éve a 21-es út

A Hatvan-salgótarjáni út az autósok réme volt eddig. Ez az állapot idén gyökeresen megváltozik. Többmilliós beruházással itt építik hazánk legkorszerűbb műútját – hangzott el 1958. októberében, a Magyar Filmhíradóban.

 

Kiemelt fotó: Salgó vára (MTI Fotó: Komka Péter)
CLOSE
CLOSE