Három szakaszon versenyeznek vasárnap Salgótarján környékén

 

A szombati, belvárosi prológ után Salgótarján környékén versenyeznek a rali első- és másodosztály mezőnyének versenyzői vasárnap. A Steelvent Ózd Rally részeként az ORB, az ORC és a Historic, az M6Log Salgó 2017 égisze alatt a másodosztály versenyző párosait lehet majd látni, három gyorsasági szakaszon.

 

A nevezési lista szerint az ORB, az ORC és a Historic mezőnye 78 autót, a Rallye2 mezőnye 50 nevezőt számlál. A szervizparkot Salgótarján belvárosában alakítják ki. A versenyzők 2017. április 30-án, vasárnap Vizslás-Kazár-Salgótarján, Zagyvaróna-Cered és Sámsonháza-Nagykeresztúr gyorsasági szakaszokat teljesítenek majd. Előbb kettőt 3-3 alkalommal, utóbbit 2 alkalommal járják majd be a versenyzők. Utoljára 7 évvel ezelőtt, a Salgó-Gemer Rallye-n jártak a környéken az első vonal versenyautói.

29-es rajtszámmal lehet majd keresni azt a BMW-t, amelyben a Rafael Tamás – Vadász Sándor páros ül majd. A Rigó Motorsport SE salgótarjáni versenyzőjéhez köthetőek az elmúlt évek legjelentősebb autósport-eredményei. Rafael Tamás 2015-ben és 2016-ban is remek eredménnyel zárta a bajnokságot akkori navigátorával, Szabó Balázzsal.

 

A hétvége részletes műsorfüzete ide kattintva tekinthető meg.

 

A belvárosi szervizpark miatt terelőútvonalon, a Postai aluljáró megállóhely érintésével közlekednek vasárnap éjfélig Salgótarjánban a helyi járati autóbuszok. A gyorsasági szakaszokkal érintett három útvonalon teljes útlezárás lesz vasárnap reggel 6 órától egészen 18 óráig. A helyi járati autóbusz-közlekedéssel kapcsolatos információkat itt, a helyközi járatokkal kapcsolatos módosításokat ide kattintva lehet áttekinteni.

 

Kiemelt fotó: Rafael Tamás idén már az ORB mezőnyében szerepel (Fotó: Rigó Motorsport | www.rallyheart.hu)