Három nőt vert meg a korábban már többször büntetett salgótarjáni férfi

A férfi volt családtagjai sérelmére követett el bűncselekményeket, három nőt bántalmazott. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli súlyos testi sértés, könnyű testi sértés és magánlaksértés miatt emelt vádat a férfi ellen.

 

Az események még 2016. márciusának végén történtek. A férfi megjelent volt élettársa családi háznál, ahol az utcáról kiabálva szóváltásba keveredett a nővel, aki előle menekülve beszaladt a házba. A férfi utánament és a folyosón ököllel a szemén megütötte a közös gyermeküket kezében tartó nőt, aki az ütéstől a földre rogyott.

A vádlottat aztán sikerült a lakásból eltávolítani, majd a sértett édesanyja a ház ajtaját tolózárral bezárta azért, hogy oda ne tudjon újra bemenni. A dühöngő vádlott azonban visszatért, az ajtó tolózárját kiszakítva berontott a házba, majd újra szidalmazni kezdte volt élettársát. Mivel annak anyja a nő védelmére kelt, dulakodni kezdtek, amelynek során a férfi volt élettársa anyjának jobb karját nekiütötte az ajtónak.

A vádlottat ekkor újra sikerült kivezetni a lakásból az egyik rokonnak. A férfi azonban ezért is bosszút állt: még aznap délután a nyílt utcán keveredett szóváltásba az őt a házból kirakó férfi feleségével, akit végül ököllel orron ütött.

A bántalmazások során a volt élettárs a jobb szem körül zúzódásos sérülést szenvedett, amely sérülés gyógyulása ugyan 8 napon belüli volt, de a szem körüli területet érő ökölütés során súlyosabb, a szemgolyó sérülésével járó sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az élettárs édesanyja a karján sérült meg könnyebben, a segédkező személy felesége viszont a vádlott bántalmazása következtében orrcsonttörést, valamint az orr és a bal szem körüli terület zúzódását szenvedte el, ami 8 napon túl gyógyuló sérülésnek felel meg.

Az ügyészség két rendbeli súlyos testi sértés, könnyű testi sértés és magánlaksértés miatt emelt vádat az ügyben. A férfi korábban is többször volt már büntetve, cselekményét visszaesőként követte el úgy, hogy nem sokkal később más büntetései miatt börtönbe is kellett vonulnia. Az ügyészi indítvány – halmazati büntetésként – ebben az ügyben is börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás. A vádlott – előélete miatt – feltételes szabadságra sem bocsátható.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)