Harmadik helyen telel az STC

Az NB III Keleti csoportja tabellájának harmadik helyén telel az STC Salgótarján csapata.

 

Ez az után vált biztossá, miután – korábbi fordulókból pótolt mérkőzéseken – az Erzsébeti SMTK 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest, illetve idegenben 1-0-ra a Diósgyőri VTK második csapatait. A bajnokság fele, illetve további egy, a tavaszi fordulóból előrehozott kör után első helyen a monoriak telelnek 40 ponttal, második helyen 36 ponttal az ESMTK, harmadik helyen pedig a somosi-salgótarjáni labdarúgók pihenhetnek 32 ponttal. Fontos kiemelni, hogy az STC az egyetlen csapat, akik már mindkét mérkőzésüket lejátszották a veretlenül (12 győzelemmel és 4 döntetlennel) listavezető monoriak ellen.

A listavezető négy döntetlenéből egyet éppen az STC ellen “szenvedtek el”, még a 2017/2018-as bajnokságot nyitó körben. A folytatásban az MTK Budapest II. ellen kikaptak a somosi-salgótarjáni labdarúgók, ezt követően aztán egy hat mérkőzésből álló győzelmi széria következett. A téli szünetre elért harmadik hely tükrében talán még fájóbb visszagondolni arra, hogy ezt a sorozatot két hazai vereség követte olyan csapatok (a tiszafürediek és a füzesgyarmatiak) ellen, akik akkor még a mezőny harmadik harmadát erősítették, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy immáron a középmezőny elejéhez tartoznak. A “mélyrepülésből” éppen a megyei rangadón, Balassagyarmaton elért győzelmével lábalt ki a csapat, majd a tiszaújvárosiak ellen és Cigándon is sikerült győzni. Putnokiak elleni döntetlennel, majd nyírbátori győzelemmel érkeztek el a bajnokság félidejéhez, az “extra” őszi meccs (tavaszról előre hozva) pedig papírforma monori győzelemmel zárult.

A gólgyártást tekintve Oláh László Dávid emelkedett ki a játékosok közül, aki 11 találatával az NB III Keleti csoportja góllövőlistáján a megosztott második helyet foglalja el.

 

“Néhányan biztosan befejezték itteni karrierjüket”

Zoran Kuntic vezetőedző az utolsó meccset értékelő nyilatkozatában a téli szünetre is kitért. A monoriaktól elszenvedett vereséggel kapcsolatban megfogalmazta, hogy a második félidőben néhány játékosa privát meccset játszott.

– Mondtam is a srácoknak a mérkőzés után, hogy bár súlyos vereséget szenvedtünk, a megdöbbentő mégis inkább az volt, hogy páran önzőek voltak és nem lehetett megmagyarázni a viselkedésüket. Most véget ért az ősz, megnézzük, kire lehet majd számítani tavasszal, de az biztos, hogy páran nálam befejezték itteni karrierjüket, mert nem úgy készültek, mintha rangadó lenne, hanem, mintha edzésre jöttek volna – nyilatkozta Zoran Kuntic.

Az őszt összességében értékelve úgy fogalmazott: abszolút elégedett az eddigiekkel, neki személy szerint is a harmadik hely volt a célja.

 

(Kiemelt fotónk archív felvétel! Forrás: Bakos László | Nógrád Sportja)