Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 21-es úton

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Két személygépjármű ütközött össze a 21-es számú főúton, Pásztó és Szurdokpüspöki között.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset 14:45 körül történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a balesetben megsérült két személy közül egyikük olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset helyszínelése és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott, a járművezetők a helyszínt Pásztó és Szurdokpüspöki irányába kerülhették el. A rendőrség 19 órakor közölte, hogy a baleset helyszínelése befejeződött, megszűnt az útlezárás.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a balesettel kapcsolatban közölte: a műszaki mentést a pásztói hivatásos tűzoltók végzik. Az egyik jármű sofőrje beszorult a kocsiba, ezért őt feszítővágó berendezéssel vágták ki, majd átadták a mentőszolgálat szakembereinek. Az egység ezt követően áramtalanította a kocsikat, majd a helyszín biztosításában működött közre. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, azonban a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.