Győzelemmel kezdték a rájátszást kosárlabdázóink

 

A Strandépítők női csapata nyerni tudott, a férfiak továbbra is mélyrepülésben. Kikapott az STC és az SBTC is. Jegyzőkönyvek és képgalériák a Nógrád Sportja összefoglalójában.

 

Salgótarjáni KSE – SMAFC-NYME: 81-74 (21-20, 19-23, 22-21, 19-10)
Kosárlabda, Férfi NB I/B, alsóházi rájátszás, 1. forduló

A fiatal soproni csapat szívós ellenfélnek bizonyult, a hazaiak a záró negyedben döntötték el a mérkőzést. Az alsóházi rájátszás tabelláján így jelenleg a második helyet foglalja el a Salgótarjáni KSE csapata. A mérkőzés statisztikája itt található, galéria erre.

 

ESMTK – STC Salgótarján: 3-2 (1-1)
Labdarúgás, NB III., Keleti-csoport, 26. forduló

Kétszer egyenlíteni tudott a somosi-salgótarjáni csapat, végül azonban pont nélkül távoztak Pesterzsébetről. Az STC Salgótarján góljait Lukács Raymond és Csóka Róbert szerezték. Az STC a tabella 11. helyéről várhatja a folytatást, ami hazai pályán következik majd szombaton délután, a követlen rivális putnokiak ellen. A mérkőzés jegyzőkönyvét itt lehet megtekinteni.

 

Balassagyarmati VSE – SBTC Sport Kft.: 2-1 (0-0)
Labdarúgás, Megyei I. osztály, 18. forduló

A félidőben még döntetlen volt, a fordulás után aztán Bódis és Mboussi is eredményes volt a vendéglátóknál. Bata 83. percben szerzett találata csak a szépítésre volt elég. A listavezető behúzta a rangadót, ezzel óriási lépést tett a bajnoki cím felé, hiszen a jelenleg második SBTC hátránya 9 pontra nőtt. A meccs jegyzőkönyve itt található.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC – Csepel DSE: 25-23 (13-15)
Kézilabda, NB II., Keleti csoport, 18. forduló, nők

Bér a meccs nagy részében a csepeliek domináltak, a vége azonban a Strandépítőknek jött ki jobban, így végre megszakadt a női csapat – kitűzött célokhoz képest – hosszúra nyúlt nyeretlenségi sorozata. A találkozón készült galéria itt, a jegyzőkönyv itt tekinthető meg.

 

Budakalászi SC – Salgótarjáni Strandépítők KC: 30-20 (14-10)
Kézilabda, NB II., Keleti csoport, 19. forduló, férfiak

A Salgótarjáni Strandépítők KC férfi csapata a hölgyekkel ellentétben nem tudott bravúrt bemutatni, tízgólos vereséget szenvedtek a Budakalász otthonában. Az újabb sikertelenséggel a tizenkétcsapatos tabella nyolcadik helyén állnak, három fordulóval a bajnokság vége előtt. Jegyzőkönyv.

 

Reklám-Press Skorpió – TFSE: 8-1 (4-0)
Futsal, NB II. Felső-ház, 2. forduló, nők

A Skorpió nem botlott, de nem is volt kérdés, hogy Tóth Zsolt tanítványai bezsebelik-e mindhárom pontot. Koch három, Bede Anett két gólt szerzett. A találkozó jegyzőkönyve itt található.

 

Crosskovácsi Bikeschool utánpótlás kerékpárverseny
Hegyikerékpáros XCO Utánpótlás Magyar Kupa futam

Nekikezdtek a szezonnak a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület fiatal kerékpárosai is. Az utánpótlás korosztályok Magyar Kupa Sorozata a hagyományoknak megfelelően Nagykovácsiban kezdődött. A salgótarjáni klub három versenyzővel képviseltette magát az ügyességi feladatokat és körpályás versenyt is tartalmazó futamon. Az U11-es fiúk korosztályába újonnan “belenőtt” Péter Nándor kezdésként egy 5. helyet szerzett meg (a 31 fős mezőnyben). A szintén korosztályt lépett Bali Emese az U13-as lányoknál (10 versenyzőből) a 4. helyen, az U17-es férfiaknál a bátonyterenyei Varga Dániel Bence (21 induló között) az 5. helyen ért célba.

 

Építők KC – Vizslás AC: 2-6 (0-0)
Labdarúgás, Megyei II. osztály, Keleti csoport, 21. forduló

A szomszédvári derbit követően a vizslásiak örülhettek. A mérkőzés jegyzőkönyve ittfotógaléria pedig ide kattintva tekinthető meg.

 

SalgÓzd TK – Zalaegerszegi TK: 0-8
Teke, Szuperliga, férfiak, 21. forduló

A salgótarjáni-ózdi Szuperligás tekecsapat számára várható volt, hogy nem ez lesz a szezon meccse. A zalaegerszegiek ugyanis jelenleg a tabellán mindösszesen egyetlen ponttal vannak lemaradva az éllovas (és nem mellesleg Bajnokok Ligája győztes) Alabárdos – Szegedi TE csapatától. Ehhez mérten a zalaegerszegiek nem sok esélyt adtak a nógrádi-borsodi csapatnak.

 

Összeállítás és fotók forrása: Nógrád Sportja