Grandiózus fejlesztést helyezett kilátásba a tűzhelygyár tulajdonosa

Ázsiós alaptőke-emelésről és a salgótarjáni Wamsler SE 3,6 milliárd forintos fejlesztéséről döntött az Opus Global Nyrt. igazgatósága – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, tőzsdezárás után a társaság.

A döntés értelmében az Opus Global a Konzum PE Magántőkealappal szemben fennálló korábbi, 1 milliárd 313 millió forintos kölcsöntartozását új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az Opus a döntés szerint 2 067 716 darab 25 forint névértékű, ‘A’ sorozatú új részvényt bocsát ki, amelynek lejegyzésére a Konzum PE Magántőkealap jogosult. A kisbefektetők érdekeit szem előtt tartva a társaság igazgatósága úgy döntött, hogy a hétfői, 635 forintos záróárfolyamon határozza meg az új részvények kibocsátási értékét.

A tőzsdei társaság az alap által korábban biztosított tőkét két célra használja, 263 millió forintos kölcsönt folyósított az érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek a Diófa Alapkezelő 5 százalékos tulajdonának megszerzéséhez, valamint 1 milliárd 50 millió forintot biztosít a tulajdonában lévő Wamsler SE-nek.

Utóbbi az anyavállalatától kapott tőkét a salgótarjáni kazángyárában tervezett, összesen 3,6 milliárd forint értékű gyárrekonstrukciós- és fejlesztési program megvalósítására fordítja, amelyet kedden az Opus Global igazgatósága jóváhagyott – tették hozzá.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír a keddi kereskedést 662 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805 forint, a legalacsonyabb 32 forint volt – közölte az MTI.

 

(Kiemelt fotó forrása: Wamsler SE | Facebook)