Gondatlan emberölésért is felelnie kell egy salgótarjáni kábítószer-kereskedőnek

Egy személy légzési nehézségekkel küzdött, egy másik életveszélyes állapotba került, harmadik társuk pedig az utcán lett rosszul és vesztette életét attól a kábítószertől, amelyet egy 44 éves salgótarjáni férfitól vásároltak. A büntetőeljárás végére érve a rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg az ügy iratait az illetékes ügyészségre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából kiderül: a 44 éves salgótarjáni férfi a tavaly tavasszal történtek előtt rendszeresen értékesített kábítószert többek részére is. Tavaly május 12-én három férfi ismerősének adott át fehér színű kristályos anyagot, melyet ők helyben elfogyasztottak. Ezt követően a három férfi rosszul érezte magát, egyikük légzési nehézségekkel küzdött, egy másik férfi életveszélyes állapotba került. Harmadik társuk az utcán rosszul lett, majd meghalt. A beszerzett szakértői vélemény alapján az elhunyt férfi halálát és a másik két férfi állapotát a kábítószer fogyasztás okozta.

Az ügy kapcsán egy 60 éves salgótarjáni lakosnak is felelnie kell azért, mert bár észlelte az utcán rosszul lett férfi állapotát, azonban nem nyújtott segítséget neki. A 44 éves díler ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés, kábítószer-kereskedelem, gondatlan emberölés, továbbá életveszélyt okozó testi sértés ügyeiben folytatták le a büntetőeljárást.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)