Fekete hétvége: egy elgázolt gyalogos meghalt, tucatnyian megsérültek a nógrádi utakon

Tizenegy közlekedési baleset történt a hétvégi forgalomban Nógrád Megyei útjain. Az egyik balesetben meghalt az elgázolt gyalogos, a rendőrök összesen további 6 személyi sérüléssel járó, illetve 4 anyagi káros balesetnél helyszíneltek – derül ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által közöltekből.

 

Pénteken este a 21-es számú főúton, Tarnál egy Salgótarján felé közlekedő mikrobusz hajtott az árokba. A felborult járműben öten sérültek meg.

Ipolyszög belterületén szombaton délelőtt egy Érsekvadkert felé tartó 53 éves férfi sofőr sérült meg. A férfi előtt forgalmi okokból lassított egy másik személyautó, a sofőr pedig az ütközés elkerülése érdekében elrántotta a kormányt, az úttest melletti füves területre hajtott, ahol felborult. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte azt is: kocsi négy utasa még a tűzoltók kiérkezését megelőzően elhagyta a járművet, közülük három személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók az érsekvadkerti önkéntes tűzoltókkal közösen áramtalanították a balesetet szenvedett járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően kézi erővel kerekeire fordították a roncsot és csörlővel kivontatták az árokból.

Szintén szombaton délelőtt a 21-es út szurdokpüspöki elágazó és Jobbágyi közötti szakaszán borult árokba egy Hatvan felé tartó autó. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat munkatársai már kiemelték a roncsból annak két utasát. Egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy mentőhelikopter szállította kórházba. A tűzoltók egy porral oltóval és egy védő vízsugárral biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés idejéig, majd miután az autómentő kiérkezett a helyszínre és kiemelte a roncsot, áramtalanították is a járművet. Az út M3-as felé vezető oldalát itt több órára lezárták.

A délutáni órákban Endrefalván, a Besztercebánya úton ütközött neki egy 43 éves sofőr egy előtte haladó és balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak. Ebben a balesetben két személy sérült meg. Herencsény külterületén – eddig tisztázatlan körülmények között – haladt le az úttestről és esett el egy motorkerékpárral közlekedő 44 éves férfi. A motorkerékpáros a baleset következtében megsérült.

 

Vasárnap hajnalban Salgótarjánban a Kővár út elején történt anyagi káros közúti közlekedési baleset. Egy személygépkocsi haladt Salgótarján irányából Karancsalja felé, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – a volt KÖJÁL épülete előtt az út menti villanyoszlopnak, illetve a mezőgazdasági bolt és egy ház kerítésének ütközött. Pásztón, a Hősök úton közlekedett személygépkocsijával egy 45 éves férfi, amikor áttért a szembejövő forgalmi sávba és egy, az úttest szélén parkoló autónak ütközött. A baleset következtében a gépkocsi vezetője megsérült.

Karancsalján, az etesi elágazóban is történt vasárnap egy többszereplős, anyagi káros baleset.

Vasárnap este Dejtáron egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. A Szabadság úton egy autós elütött egy gyalogosan közlekedő 78 éves férfit, aki a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Kiemelt fotó: A vasárnap hajnali baleset Salgótarjánban, a Kővár úton (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)