Ezüstérmes lett a Strandépítők férfi csapata az Országos Döntőben

A hétvégén rendezték meg Balatonbogláron a Smart Ingatlan Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság Országos Döntőjét. A Salgótarjáni Strandépítők KC női és férfi csapatával is ott volt a legjobbak között.

 

A salgótarjáni férfi csapat vesztett meccs nélkül abszolválta a “B” csoport körmérkőzéseit. Ellenfeleik a Beach Stars BHC, az OVB Dabas beach Boy’z, a Pénzügyőr HH, a PPKSE és a Dunaharaszti Sivatagi Vihar csapatai voltak – két meccset 2-0-ra, három mérkőzést 2-1-re hoztak a mieink, akik így kimagaslottak a csoportból. A szabályok értelmében az “A” csoportban másodikként végzett Dinamit BHC ellen játszottak elődöntőt. Innen az első félidőt 18-14-re, a második játékrészt szorosabban, 15-14-re megnyerve léptek a döntőbe a salgótarjáni strandkézilabdázók.

A fináléban az Orosházi FKSE ellen végig kiegyenlített küzdelem zajlott és bár néhány másodperccel a vége előtt még a salgótarjániaknál volt az előny, végül egy jó hajrával az orosháziak a 22-18-as első után elhozták a második félidőt is 22-20-ra, így 2-0 arányban megnyerték a finálét. A torna legjobb férfi játékosa a Strandépítőket erősítő Szabó Tamás lett.

 

A Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata az ötödik helyen zárta a balatonboglári Országos Döntőt. A “B” csoportot 3 győzelemmel és 2 vereséggel a harmadik helyen zárták, így az 5-8. helyért mehettek tovább. Itt elsőként a DESZ-épek SE csapatán léptek túl 2-0-ra, majd az ötödik helyet 1-1 után a szétlövésben hozták el a 2 Cool ya játékosai elől.

 

Kiemelt fotó: A Salgótarjáni Strandépítők KC férfi és női strandkézilabda-csapatai a Salgó Cup zárásakor (Forrás: Salgótarjáni Strandépítők KC | Facebbok)