Ezekben a városokban érdemes angolt tanulni

A nyelvismeret napjainkban szinte nélkülözhetetlen. Legyen szó akár munkavállalásról, a karrier építéséről, vagy külföldi elhelyezkedésről, a megfelelő szintű tudás előrébb vihet céljaink felé. A tapasztalatok azt mutatják, hogy míg német nyelvterületen elsősorban a német nyelv bizonyul hasznosnak, addig az angollal tulajdonképpen bárhol a világban el lehet boldogulni.

 

Nem véletlen, hogy nyelvtanfolyam választás alkalmával a legtöbben ez mellett szokták letenni a voksot. Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy milyen módszer bizonyul ideálisnak a szükséges nyelv elsajátításához. Válasszuk a magántanárok kínálta lehetőségeket? Vagy a kiscsoportos nyelvtanfolyamok eredményesebbnek mutatkoznak?

 

Nyelvtanulás külföldön

Nem csak itthon, de külföldön is részt vehetünk nyelvtanfolyamon, így a tanulás vagy munka melletti időben is tökéletesíthetjük tudásunkat. Napjainkban egyre többen próbálnak szerencsét külföldön, ám a jobb anyagi megbecsülés nem az egyetlen ok, amiért sokan elhagyják otthonukat, hazájukat, és az idegen nyelvi, kulturális környezetben igyekeznek boldogulni.

Az önéletrajzban kétségkívül jól mutat a külföldön eltöltött idő, a szakmai és emberi tapasztalatszerzés, de arra is jó lehet ez az időszak, hogy megismerjük saját magunkat és azt, miként működünk idegen környezetben. A boldoguláshoz azonban nélkülözhetetlen a nyelvtudás, ami elősegíti mind a munkában, mind a magánéletben történő előrébb jutást.

 

Még mindig Budapest a központ

A főváros munka, szórakozás és tanulás kapcsán is vezető helyet foglal el országos viszonylatban. Míg vidéki nagyvárosainkban mindössze egy-két nyelviskolával találkozhatunk, addig Budapesten nyelviskola és időbeosztás kapcsán is rendkívül széles lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

Az euroexam.org arra is felhívja a figyelmet, hogy a fővárosban, vagy annak közelében élők számára mindenképpen megéri e területben gondolkodni, ugyanis még a rendszeres munkavégzés mellett is találhatóak olyan szolgáltatók, melyek az órák időbeosztását illetően meglehetősen rugalmasan mozognak.

 

Nem mindegy az időbeosztás!

Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír mindazok számára, akik elfoglaltak a nap nagy részében, és kizárólag munka után, vagy hétvégéken érnek rá arra, hogy a nyelvtanfolyamon részt vegyenek. Az egyébként diplomaszerzéshez is nélkülözhetetlen nyelvvizsga komoly felkészülést igényel, ezért az egyedül tanulás nem biztos, hogy meghozza a kívánt eredményeket.

Mindenképpen szükség van arra, hogy élő szóban is gyakoroljuk a nyelvet, hiszen enélkül a szóbeli nyelvvizsga aligha lehet sikeres. A tanárral való folyamatos kommunikáció lehetővé teszi, hogy feltegyük a nyelvtannal kapcsolatban felmerülő kérdéseinket, melyekre a tankönyvekből nem mindig kaphatunk választ.

(x)