Előzetes letartóztatásba került a Füleki úti gázoló

Miután elfogását követően a rendőrség azonnal bűnügyi őrizetbe vette, most előzetes letartóztatásba helyezte a Balassagyarmati Járásbíróság azt a 22 éves ságújfalui férfit, aki december 23-án a Füleki úton okozott halálos kimenetelű balesetet. Ezt a Balassagyarmati Törvényszék közölte a 3100.hu megkeresésére.

A ságújfalui férfi 2017. december 23-án Salgótarjánban, a Füleki úton, a kórház bejáratánál autójával felhajtott a járdára és ott elütött egy nőt, ezt követően pedig segítségnyújtás nélkül, a sérült nőt sorsára hagyva és a járművet hátrahagyva távozott a helyszínről. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsított vonatkozásában fennállt a bűnismétlés veszélye, továbbá az eljárási cselekményeknél történő jelenléte csakis a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával biztosítható

– teszi hozzá az előzetes letartóztatás elrendelésével kapcsolatos közleményében a törvényszék. A döntés még nem jogerős.

 

Kiemelt fotó: A Füleki úti, halálos kimenetelű baleset helyszíne, 2017. december 23-án este (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)