Éjszakai (g)asztro program Eresztvényben

Meteorok, vetített képes előadás, zene, limonádék, szendvicsek, sütemények. 2017. augusztus 12-én, szombaton este és éjszaka, Eresztvényben.

 

Szombaton várható a Perszeida meteorhullás maximuma, ez adja az apropóját a Novohrad-Nógrád Geopark eresztvényi központja soron következő eseményének. 21 órától Üstökösök pora címmel Francsics László (Magyar Csillagászati Egyesület) tart majd vetített képes előadást az augusztusi meteorok eredetéről, aki egy távcsöves bemutatót is tart majd az előadása után. Szabadtéri vetítést terveznek a szervezők, de ha rossz idő lesz, akkor az épületben tartják majd meg a programot.

22 órától éjfélig subLogic (Varga Róbert) és Modular (Demény Tibor) szolgáltatja majd az igényes és a meteorhullás hangulatához illeszkedő elektronikus zenét, miközben a tervek szerint (melyet remélhetőleg támogat majd az időjárás is) az épületre feszített vásznon asztrofotókat az égen pedig a meteorhullást lehet majd látni.

 

 

Egy pokróc a fűben heverészéshez hasznos lehet, étel és ital a központ büféjében elérhető lesz egészen éjfélig. Kóstolhatóak lesznek az eresztvényi büfé új szendvicsei, süteményei és teái – pulled pork szendviccsekkel és hozzá többek között kézműves IPA vagy búzasörökkel készülnek.

A Novohrad-Nógrád Geopark eresztvényi látogatóközpontjában arra is lehetőséget biztosítanak a helyi fotósoknak, hogy bemutassák munkáikat. Most éppen Kis-Simon Mónika fotóit tekinthetik meg az érdeklődők a galériában.

 

 

Kiemelt fotó: Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központ | Facebook