Egy országos verseny döntőjét rendezik meg Salgótarjánban – A diákok közül az év tervezőjét keresik

Keresik az év diáktervezőjét, így országos, sőt Kárpát-medencei szakmai versenyt hirdetett a Salgótarjáni Szakképzési Centrum a Siemens világszerte elismert és használt Solid Edge tervezői programjának csapatával és annak magyarországi forgalmazójával, a graphIT Kft.-vel közösen – jelentették be ma délelőtt a szervezők Salgótarjánban.

Szeretnénk megmutatni, hogy a Nógrád megyei szakképzésben világszinten jegyzett oktatási eszközökkel dolgozunk és tagintézményünk, a Stromfeld mérnök-tanárai is olyan ismeretekhez juttatják a diákjaikat, amelyek piacképesek, az itt végzettek a megszerzett ismereteik révén komoly szakmai karrier előtt állnak – mondta elöljáróban Gembiczki Ferenc főigazgató. Hangsúlyozta: a Kormány kiemelt figyelmet fordít a jövő szakembereinek képzésére, ezért a szakképzési centrumokon keresztül biztosítja mindazokat a feltételeket, amelyek a legkorszerűbb ismeretek megszerzésérhez szükségesek. A nógrádi szakiskolákban az utóbbi években több száz millió forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre, de külön öröm, hogy a duális képzéshez olyan partnereket találtak, akik világszínvonalon végzik a tevékenységüket – tette hozzá.

A főigazgató elismerésnek és kihívásnak is tekinti a verseny megrendezését, és kifejezte reményét, hogy a döntő idején a megyénkben működő élvonalbeli vállalkozásoknak is egy olyan seregszemléjét tudnak majd biztosítani, amely jövőképet ad az itt élő, illetve a Kárpát-medence távolabbi tájairól ide látogató középiskolásoknak, illetve főiskolásoknak, egyetemistáknak.

Bozó János, a Stromfeld tagintézményvezetője is a duális képzés fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, tanulóik gyakorlat-orientáltak, jól felkészültek, rendszeresen részt vesznek országos szakmai seregszemléken és látogatják a legkorszerűbb gyárakat is.

 

Bordás Áron, a verseny társrendezője, a graphIT Kft. marketing vezetője társaságukról elmondta: a Siemens PLM nemzetközi szoftverfejlesztő céget képviselik Magyarországon a 3D-s tervező, megmunkálás-tervező, végeselem analízis, termelésütemezés és digitális gyártási megoldások forgalmazásával. Olyan, világszerte népszerű CAD/CAM/CAE és PLM szoftvereket értékesítenek, mint a Solid Edge, az NX, a Teamcenter és a digitális gyártási, valamint logisztikai megoldásokat tartalmazó Tecnomatix termékcsalád. Kiemelte: szakembereik fontosnak tartják a fiatal tehetségek fejlődését, továbbá, hogy a diákok a legkorszerűbb szoftverekkel tanulhassanak és dolgozhassanak, naprakész tudással rendelkezzenek, ezért is hirdették meg a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal karöltve “Az év SOLID EDGE diák tervezője 2018!” 3D CAD tervezési versenyt értékes nyereményekért.

A fődíj havi százezer forintos ösztöndíj egy egész éven át, a második helyezett havi ötvenezer forintos graphIT-Solid Edge ösztöndíjat kap, de a harmadik helyezett Solid Edge haladó tanfolyamon való részvételi lehetőségéért, és az értékes tanfolyami- és tárgynyereményekért is érdemes a középiskolások és nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak a 3D CAD tervezői versenyben küzdeni. A nemzetközi verseny kétnapos döntőjét áprilisra, a salgótarjáni Stromfeld-napokra időzítették. A pályázati feltételek és további információk a rendezvény honlapján találhatóak – közölte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum.