Egy 16 éves fiú karcolt össze több parkoló autót is Salgótarjánban

Kedden elfogták azt a 16 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy több autót is megrongált, összekarcolt Salgótarjánban – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A fiút a tetteit még a nyáron követte el, a rendőrségre a bejelentések június végén, július elején érkeztek az érintett autók tulajdonosaitól. A rendőrségi fotók alapján elsősorban a Kistarján úton, illetve a városközpontban parkoló autókat rongált meg. A rendőrség jelenleg összesen kilenc autó megrongálásával gyanúsítja a 16 éves salgótarjáni fiatalkorút. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított fiút a nyomozók kilenc rendbeli rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

A 3100.hu által megkérdezett szakértő szerint ha a rendőrségi nyomozás vádemeléssel zárul, majd az ügyészségi szakaszt követően végül a bíróság kimondja a fiú bűnösségét, szinte biztosra vehető, hogy az ítéletben – egyebek mellett – a fiú szüleit, a törvényes képviselőjét vagy a gondozóját kötelezik majd az okozott kár megtérítésére, mivel fiatalkorú személyről van szó. Ennek fontos eleme, hogy a kár megtérítésére vonatkozó igényükről a sértetteknek nyilatkozniuk kell. Erről az igényről a legtöbb esetben már a rendőrség is tájékozódik, de amennyiben eljut a bírósági szakaszba egy adott ügy, ott biztosan nyilatkoztatják a kártérítési igénnyel kapcsolatban az érintetteket – tette hozzá a szakértő.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)