“Egészséghidat” építettek Salgótarjánban

Az egészséges életmód népszerűsítése és a mindennapokban szükséges egészségügyi ismeretek átadása a célja annak a többéves programsorozatnak, amelyet közösen működtet a Salgótarjáni Összevont Óvoda Hétszínvirág Tagóvodája, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Petőfi Sándor Tagiskolája és az Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája.

A közös programok és a jó képességű diákok bevonásával szervezett foglalkozások nem csupán az egészségfejlesztési célokat szolgálják, de egyfajta “egészséghidat” is építenek. Ugyanis nagyban hozzájárulnak az Acélgyári úton lévő nevelési-oktatási intézmények szoros együttműködéséhez is – közölte Zsolnai Zsuzsanna, az egészségügyi tagintézmény vezetője.

Ennek az együttműködésnek a keretében a karácsonyt megelőző időszakban rendszeresek a találkozók az ovisok, a Kanizsait továbbtanulásban szívesen választó petőfisek és az egészségügyi oktatási intézmény diákjai között. A Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézménye az elmúlt napokban három alkalommal is remek házigazdának bizonyult: előbb Sulyok Szilvia és Lászlók Lilla ápoló-tanulók tartottak interaktív foglalkozást az ovisoknak, ezután Kovács Dénes testnevelő tanár vezetésével a három intézmény gyermekei, tanulói játékos sporteseményen vettek részt, majd a héten az ovisok és az általános iskolások a Kanizsai demonstrációs termeivel ismerkednek Sáfrány Beáta és a gyakorló ápoló-tanulók közreműködésével.

 

(Kiemelt fotó: Salgótarjáni Szakképzési Centrum)